FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

Z ljubeznijo iz kopalnice

Čas branja: 2 min
08.10.2018  12:00
Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.
Z ljubeznijo iz kopalnice

Pri ureditvi kopalnice, sten, tal in kopalniških elementov, se zadnja leta uveljavljajo naravni materiali, torej les, marmor, baker, medenina, kamen in zadnje leto tudi glina. Ker je kopalnica zelo intimen prostor, pogosto edini, kjer si lahko čas vzamemo samo zase, naj bo zares udoben prostor osebnega miru. Zato je zelo pomembno, da si ga kljub trendom, ki sicer ponujajo široke možnosti – ali pa prav zato – uredite po svojem okusu.

Majhne in danes že nekoliko dolgočasne kopalnice, zgrajene pred desetletji, v katerih so prevladovale bele ploščice, lahko z nekaj prijemi in vizualnimi triki spremenimo v prijeten prostor, ki nam bo že zjutraj ponudil za dan potrebno energijo. Če je kopalnica res majhna, lahko pridobimo nekaj prostora tako, da kopalno kad zamenjamo s kabino za prhanje v ravni tal, prostor pa navidezno povečajo tudi odprte police namesto klasičnih omar z vratci. Dodatno ogledalo, manjša slika ali roža ter primerna osvetlitev bodo prostoru dodali novo dimenzijo in pripomogli k dobrem počutju.

Kakšne ploščice izbrati?

Osnovni oziroma najpomembnejši element pri opremi kopalnice so praviloma ploščice. Z njihovo izbiro imamo pogosto največjo težavo, zato si za to vzemimo nekaj več časa, saj so osnova tako za dober videz kopalnice kot dobro počutje v njej. Kakšne ploščice izbrati?

Že kar nekoliko dolgočasne kvadrataste ali pravokotne ploščice lahko zamenjamo s šesterokotnimi ali mozaičnimi oziroma z raznimi kombinacijami oblik, teksture in barv ter tako ustvarimo videz po svojem okusu. Najnovejši oblikovalski trendi ponujajo – predvsem pri talnih ploščicah – marmornate plošče večjih dimenzij. Poleg tega, da s svojo žilno strukturo in paleto senc ponujajo privlačen videz, so enostavne za polaganje in čiščenje, znebimo pa se tudi omrežja fug, ki so značilne za kopalnice s ploščicami manjših dimenzij. Letošnja barva marmorja je temno zelena.

Barve ustvarjajo razpoloženje

Te vsekakor najbolj krepijo sicer pogosto pomirjujoče vzdušje v prostoru. Nikoli ne morete zgrešiti z izbiro nevtralnih barv z odtenki kremno bele do sive; zelo priljubljena je sivo-bela kombinacija, ki se prijetno dopolnjuje z bež barvo. Zadnje leto so priljubljeni tudi močnejši zeleni odtenki. Še droben nasvet: v manjše kopalnice sodijo svetlejši odtenki, temnejše pa si lahko privoščimo pri večjih kopalniških prostorih.

Vse bolj priljubljene so tudi 3D-ploščice, ki lahko v kombinaciji s ploščicami drugih velikosti in slogov (reliefne, potiskane in podobne) v prostoru ustvarijo pravo umetniško stvaritev, ki omogoči posebno dimenzijo prostorskega ugodja.

Češnjev les na steni

Usmeritev nazaj k naravi je trend, ki se ga oblikovalci držijo tudi pri urejanju kopalnic v zadnjem desetletju. Vodoodporni leseni pod je že nekaj let vse bolj priljubljen tudi v kopalnicah, letošnji hit pa so lesene stenske ploščice oziroma ploščice v imitaciji lesa. Te so praviloma večjih dimenzij, najpogostejši motiv pa je les hrasta, javorja in češnje.

Med novejšimi materiali za opremo kopalnic so tudi ploščice iz porcelana, ki imajo dobro lastnost, da so zelo odporne proti madežem in vodi. Odlično se izkažejo tudi pri kombinaciji s kamnitimi ploščami in drugimi materiali. V kopalnico zadnje leto kot material tako za ploščice kot pri opremi vstopa tudi glina.

Pri izbiri opreme kopalnice boste imeli precejšne možnosti izbora, zanimiva materiala sta lahko železo ali medenina, kar daje v kombinaciji z drugimi naštetimi materiali res široke možnosti opreme oziroma videza kopalnice.

BAUHAUS vam v svojih trgovinah ponuja obsežen nabor kopalniške opreme različnih cenovnih razredov, ki vam omogočajo, da kopalnico oblikujete skladno s svojimi željami.

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...

PRO
Članki
Članki Male velike iznajdbe: odvod toplega zraka iz prenosnih klim

Pogosto največja težava in zadržek pred nakupom prenosne klimatske naprave je odvod toplega zraka iz prostora