FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

Kaj zamujate, če imate kopalnico izpred desetletij?

Čas branja: 4 min
14.07.2017  12:38
Kaj zamujate, če imate kopalnico izpred desetletij?

Tipična slovenska (starejša) kopalnica (v stanovanjskem bloku) je majhen prostor, kjer se med večinoma dolgočasnimi belimi ploščicami stiskajo osnovni elementi sanitarne in kopalniške opreme. Pronicljiv arhitekt ali svetovalec z domišljijo pa lahko kopalnico iz prostora »le« za umivanje spremeni v intimen prostor sprostitve in »studia« za dobro počutje. Zbrali smo nekaj zamisli, za kaj ste lahko prikrajšani, če 30 ali več let stare kopalnice ne boste prenovili.

Kako povečati prostor?

Morda se dodaten kvadratni meter ali dva kopalnice lahko pridobi s podiranjem stene med straniščnim prostorom in kopalnico. Prostor lahko optično povečamo tudi le s ploščicami večjega formata svetlih barv naravnih odtenkov. Nekaj okrasnih ploščic ustvari bolj razgiban občutek, tega lahko dosežemo tudi z ogledali. Več jih je, večji bo deloval prostor. Tudi močnejša in raznolika razsvetljava ima lahko pri tem svojo vlogo. Prostor lahko »povečate« še z odstranitvijo kopalne kadi in namestitvijo tuša z nedrsečimi tlemi, ki so v ravni kopalniških tal. Če ne želite tuš kabine, lahko »mokri« del kopalnice ločite od preostalega prostora le s stekleno steno.

Viseči elementi

Sanitarna keramika, na primer straniščna školjka, je viseča oziroma pritrjena na steno, kar olajše čiščenje, prostor pa tudi bolj »diha«. Vgradni umivalnik ponuja dodaten prostor za shranjevanje malenkosti, ki so sestavni del vzdrževanja osebne higiene in urejenega videza. Prostornost navidezno povečate tudi z namestitvijo odprtih polic namesto omaric z vratci. Namesto radiatorja si ob prenovi omislite talno gretje.

Trendi

Zadnji trendi ureditve kopalnic se osredotočajo na naravne materiale, kot sta kamen in les, poleg kopalniških elementov les – seveda ustrezno zaščiten pred učinki vode – pogosto uporabljajo tudi za talne in stenske površine. V večjih kopalnicah je tudi več močnejših barv, nekatere stene so drzno oblikovane v manjše ali večje mozaike. Kos antičnega pohištva in pipa iz medenine lahko v kombinaciji s premišljeno razsvetljavo pričarata pravljično vzdušje. Mlajše družine z otroki se pri prenovi pogosto odločijo za (masažno) kad, da je kopanje za otroke bolj zabavno. Srednja in starejša generacija se raje odločata za vgradnjo tuš kabine oziroma zasteklitvijo »mokrega« dela kopalnice.

Zanimiva ideja za moderno kopalnico so tudi LED ogledala.

Savnanje pod tušem

Če prostor dopušča, marsikdo vgradi tuš kabino z masažnimi curki in/ali parno prho. Zelo priljubljena postaja infrardeča (IR) savna, za katero zadostuje že dober kvadratni meter površine. Ta je primerna za širši krog ljudi, saj jo lahko uporabljajo starejši, otroci, ljudje z visokim krvnim tlakom, astmatiki oziroma tisti, katerim se uporaba finske savne zaradi morebitnih zdravstvenih težavv odsvetuje. Montaža IR-savne ni zahtevna, saj ne proizvaja visokih temperatur in vlage, njenim potrebam po električni energiji pa zadosti že običajna vtičnica za elektriko. Prednost je tudi, da začne delovati takoj, ko jo prižgemo, torej brez priprave oziroma segrevanja.

Da se sanje ne spremenijo v nočno moro

Tisti, ki so že imeli opravka s prenovo ali gradnjo oziroma usklajevanjem obrtnikov, že ve, da je projekt prenove poln pasti oziroma nenačrtovanih zapletov. Vsekakor je modro (enostavneje), da se povežete z izvajalcem, ki ima vsa dela pri prenovi, od gradbenih del do nabave in montaže opreme, pod eno streho oziroma vam naredi prenovo na ključ. Svetovalec (arhitekt) z računalniškim programom v pogovoru s kupcem in na podlagi njegovih izmer kopalnice (dolžina, širina in višina, smer odpiranja vrat …) izriše prostor v tridimenzionalnem prikazu. Izbiri opreme sledijo rušitvena dela in odvoz materiala na deponijo, zidarska priprava sten in inštalacijska ter keramičarska dela ter montaža sanitarne in pohištvene opreme.

Kako najlaže do nove kopalnice?
Da bo vse teklo, kot ste načrtovali, je seveda potrebna zanesljiva ekipa, ki v dogovorjenem roku staro kopalnico spremeni v prijeten sprostitveni kotiček vašega doma in za seboj tudi počisti. Bauhaus vam ponuja montažne storitve po fiksni ceni, ob tem pa vam zagotavlja tudi petletno jamstvo in dveletno garancijo na montažne storitve!

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Z ljubeznijo iz kopalnice

Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...