FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

Dajte si duška v kopalnici

Čas branja: 2 min
31.08.2016  22:40
Zadnji svetovni trendi pri urejanju kopalnic narekujejo naravne materiale, kot sta kamen in les. Les se uporablja tako za izdelavo kopalniških elementov kot za talne in stenske obloge.
Dajte si duška v kopalnici

Oblikovno premišljene so tudi kombinacije lesa in potiskanih ali reliefnih ploščic, vmes pa se prefinjeno umesti tudi kakšen kamnit oziroma marmoren element.

Medeninasta glamuroznost

Občutek razkošja ponudita tudi pipa in obešalnik za brisače iz medenine. Slednja je lahko tudi del kopalniške omarice. Medenina daje glamurozno topel občutek, razlagajo priznani oblikovalci kopalnic, ki so letošnje kopalniške trende predstavili na sejmih v Parizu in Milanu. »Kopalnica naj ne bo zgolj prostor, kjer se stuširamo in si umijemo zobe. Postane naj prijeten kotiček doma, kjer boste želeli preživeti tudi več časa,« poudarjajo.

Oglejte si Bauhausove kataloge kopalniške opreme.

Prostor miru in razvajanja

Kopalnica je praviloma edini prostor v stanovanju ali hiši, kjer si lahko vzamemo čas samo zase. Ta prostor je intimno zatočišče miru in osebnega udobja. Zato si res dajte duška in si ga ob prenovi uredite po svojem okusu.

Praviloma lahko majhne kopalnice povečate z odstranitvijo kopalne kadi in namestitvijo tuša na ravni kopalniških tal. Mokri del kopalnice lahko ločite od preostalega prostora s stekleno steno. Prostornost navidezno povečate tudi z namestitvijo odprtih polic namesto omaric z vratci.

Oglejte si Bauhausove kataloge kopalniške opreme.

Pridih Sredozemlja

Pri ploščicah se oblikovalci letos nagibajo k šesterokotnim oblikam, iz katerih drzno oblikujejo manjše ali celostenske mozaike. Pri tem radi izbirajo barve in vzorce sredozemskih držav, kot so Maroko, Španija ali Portugalska. Poslikane ploščice iz žgane gline v kombinaciji s kovino ustvarjajo šarm in eleganco, dodatno pa ambient popestri tudi kos kopalniškega pohištva v antičnem slogu. Če dodamo še premišljeno intimno razsvetljavo, prostor postane kot zgodba iz zbirke pravljic Tisoč in ena noč.

Oglejte si Bauhausove kataloge kopalniške opreme.

Klasika ostaja brezčasna

Ljubitelji belih ploščic naj se ne bojijo, da bodo ob vsem razkošju in raznolikosti sodobnih trendov postali staromodni. Z nekaj prijemi in upoštevanjem sodobnih smernic oziroma materialov lahko obdržite svoj klasični slog, začinjen s sodobnim pridihom.

Prenova kopalnice ni bila še nikoli tako enostavna. Preverite Bauhausovo ponudbo.

Otroci imajo radi kopalne kadi

»Mlajše družine se večinoma odločajo za vgradnjo kadi, tudi masažnih, da je kopanje za otroke bolj zabavno. Srednja generacija in starejši pa se pogosteje odločajo za vgradnjo tuš kabin ali nižjih tuš kadi in za tla z nedrsljivimi ploščicami,« nam je povedal Janez Čeh, svetovalec na oddelku Svet kopalnic v Bauhausu, kjer celovito prenovo kopalnice lahko naredijo na ključ. Smernicam sledijo s širokim izborom dobaviteljev priznanih proizvajalcev.

»Glede na našo široko ponudbo in različne tlorise kopalnic je zelo težko reči, koliko stane prenova kopalnice. Okvirna cena prenove 'standardne' kopalnice je se v povprečju giblje med štiri tisoč in šest tisoč evri,« še pravi sogovornik.

Prenova kopalnice ni bila še nikoli tako enostavna. Preverite Bauhausovo ponudbo.

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Z ljubeznijo iz kopalnice

Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...