FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

Namesto da kot nori iščete obrtnike, pojdite raje na sprehod

Čas branja: 2 min
24.08.2016  22:40
To si lahko privoščite, če organizacijo in usklajevanje montažnih del zaupate koordinatorju, ki bo v vašem imenu opravil vse dogovore z obrtniki ter vam s tem prihranil dragoceni čas, ki ga boste lahko posvetili svojim najljubšim konjičkom.
Namesto da kot nori iščete obrtnike, pojdite raje na sprehod
Najboljša rešitev je nakup potrebnega materiala in elementov ter dogovor za prenovo ali montažo na enem mestu.

Ko sem pred dobrimi tremi desetletji prenavljal staro stanovanje, sem se moral, če odmislim zbiranje denarja, spoprijeti z dvema velikima težavama. Najprej sem moral material in elemente za prenovo poiskati in kupiti na več lokacijah, druga težava pa je bilo dogovarjanje z mojstri obrtniki o montaži in poznejše prerekanje zaradi zamud. Da sploh ne omenjam težav ob poslušanju njihovih številnih izgovorov in »modrih« nasvetov.

Najbolje se je ob nakupu dogovoriti še za montažo

Večina med nami se prej ali slej sreča s potrebo po obrtniku ali več obrtnikih, ki bodo popravili ali namestili to in ono v našem stanovanju ali hiši - prenovili kopalnico ali zastarelo električno napeljavo, položili nove kamnite plošče po stopnišču ali dvorišču, postavili nadstrešek za avtomobil ali pa se lotili kar celostne prenove bivališča. Danes je vse to mogoče izpeljati z mnogo manj živčnosti kot nekoč. Najboljša rešitev je nakup potrebnega materiala in elementov ter dogovor za prenovo ali montažo na enem mestu.

Ne mečite stran dragocenega časa

Tako bomo prihranili predvsem veliko časa. Ste se kdaj zamislili, koliko časa vržete proč, ko najprej na različnih mestih kupujete potreben material in predvsem ko potem za montažo vsega skupaj na vseh koncih iščete ustrezne obrtnike, preverjate njihove reference ali pa se v najslabšem primeru z njimi prerekate, zakaj stvari niso bile narejene tako in takrat, kot je bilo dogovorjeno. Ne bi raje tega dragocenega časa porabili za sprehod, igranje tenisa, planinarjenje ali pa morda obiskovanje kulturnih prireditev in ustanov?

Mojstrov nikar ne plačujte vnaprej

Na številnih spletnih forumih se je nabralo kar nekaj koristnih nasvetov, ki znajo olajšati morebitno bolečo izkušnjo z mojstri raznih obrti. Izluščili smo jih nekaj, ki naj bi veljali na splošno, a se je pri tem vseeno treba zavedati, da je nasvetov in izkušenj prav toliko, kolikor je mojstrov.

  • Preden pokličete prvega obrtnika s seznama v rumenih straneh, posvetite nekaj časa iskanju informacij o njem. Za reference določenega obrtnika povprašate svoje prijatelje in znance, ki so z njim že imeli izkušnjo.
  • Pred začetkom del naj vam izbrani izvajalec izda natančno specificiran predračun. Tu je treba biti pozoren na morebitna skrita dodatna dela, ki se lahko pokažejo med delom, a niso vključena v predračun. Prvotna cena se lahko zaradi tega močno poviša.
  • Pomembno pravilo je tudi, da mojstra ne smete plačati vnaprej. Žal se prevečkrat izkaže, da po prejetem predplačilu mojster nenadoma izgine, postane zaseden z »nujnimi deli« drugje ali zboli.
  • Dogovoriti se je treba tudi o roku za dokončanje načrtovanih del, ne glede na to, ali se pojavi potreba po dodatnih delih ali ne. Opredelite kazni za prekoračitev dogovorjenih rokov.
  • Vse dogovorjeno oblikujte v pogodbo, ki naj bo seveda podpisana.
  • Naj vas ne premamijo ponudbe »brez računa« oziroma »na črno«, ki naj bi bile cenovno bolj ugodne. Naročnik in obrtnik imata pri neizpolnjevanju ali terjatvi svojih obveznosti pri takem dogovoru manj pravic, ne nazadnje pa obema za to grozi visoka denarna kazen.

montaza-2.1471957175.jpg
Za obnovitvena ali montažna dela treba izbrati strokovno in preverjeno podjetje, ki ima lasten strokovni kader različnih profilov in znanj.

Koordinator obrtnikov in njihovih del je zlata vreden

Da bi se izognili težavam, je torej za obnovitvena ali montažna dela treba izbrati strokovno in preverjeno podjetje, ki ima lasten strokovni kader različnih profilov in znanj. Ti mojstri poskrbijo za celostno in korektno svetovanje, nabavo potrebnega materiala in orodij ter kakovostno izvedbo projekta. Takšno podjetje, kjer njihov svetovalec objektivno oceni in postavi fiksno ceno za izvedbo del, ki so končana v dogovorjenem roku, čisto in kakovostno ter z večletno garancijo. Podjetje, kjer sta možna nakup in montaža vseh potrebnih delov, elementov, strojev, naprav in materialov na enem mestu. Podjetje, kjer imate eno kontaktno osebo, ki bo organizirala in usklajevala vse obrtnike in njihova dela ter vam s tem prihranila ogromno časa. Podjetje, ki vam izda en račun za vse storitve in vam lahko ponudi tudi možnost obročnega odplačevanja.

Mojstri na ključ po dogovorjeni ceni

V podjetju Bauhaus organizirajo in koordinirajo montažo vseh pri njih kupljenih izdelkov. Kaj vse ponujajo in kako pestra je njihova ponudba, lahko preverite v obsežnem katalogu, kjer je zelo natančno popisan seznam vseh njihovih montažnih storitev. Preglejte katalog.

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Z ljubeznijo iz kopalnice

Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...