FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

To morate vedeti, preden skočite v domači bazen

Čas branja: 2 min
24.06.2016  14:05
Družine, ki ga že imajo, večinoma zagotavljajo, da je bila naložba vanj med bolj koristnimi. Bazen namreč hitro postane prostor, kjer se srečujejo družinski člani in prijatelji ter ob njem preživijo velik del prostega časa. A pred odločitvijo za nakup bazena je dobro premisliti o več stvareh.
To morate vedeti, preden skočite v domači bazen

Najprej je treba izbrati primeren prostor

Najprej določimo primeren prostor, ki je pri roki, a hkrati skrit pred ulico ali sosedi in omogoča sproščujoči počitek. Bazen naj bi stal na sončnem, zavetrnem mestu, kjer je možna nemotena oskrba z elektriko in vodo. Pomembni sta tudi oblika in velikost bazena, odvisno pa sta od tega, za kaj ga bomo uporabljali. Za intenzivno rekreacijo je bolj primeren podolgovat in ožji, medtem ko so bazeni s slapovi, padajočo vodo, vodnimi curki, zračnimi gejzirji, masažnimi šobami in podobnimi dodatki namenjeni predvsem uživanju v vodi in so lahko nepravilnih oblik.

bazen-druzina.1466750989.jpg

Več o ponudbi bazenov in opreme zanje si oglejte tukaj.

Običajni vrtni bazeni niso globlji od 1,5 metra. Pred začetkom gradnje je treba preveriti še statiko tal, saj bazen, poln vode, pomeni kar veliko obremenitev. Glede na to je morda treba predvideti ustrezno izvedbo temeljev in bazenske školjke.

Lahko pa si omislimo tudi enega od raznovrstnih večjih ali manjših (montažnih) bazenov, ki jih preprosto le postavimo na vrt. Pri tem moramo biti pozorni, da je površina popolnoma ravna.

Čiščenje in vzdrževanje

Da imamo v bazenu vedno kakovostno in zdravo vodo, ga moramo pravilno vzdrževati. Skrbeti moramo tako za čistočo vode kot bazenske školjke. S filtrirnim sistemom fizično odstranimo umazane delce iz vode. Manj umazanije v vodi pomaga zmanjšati porabo sredstev za njeno vzdrževanje.

Za bakteriološko neoporečnost vode je treba vzdrževati pravilno pH-vrednost, dezinfekcijo pa izvajamo s klorom ali aktivnim kisikom.

bazen.1466750987.jpg

Več o ponudbi bazenov in opreme zanje si oglejte tukaj.

In še nasvet: spolzka tla in stene so znamenje, da v bazenu nastajajo alge, kar pomeni, da bazen ni dobro higiensko vzdrževan. Bazensko školjko enkrat na leto spraznimo in temeljito očistimo.

Preostane vam le še uživanje v vodi

Vzdrževanje si lahko poenostavimo tudi z vrsto avtomatiziranih priprav. Priročno udoben je denimo avtomatski bazenski sesalnik, ki samostojno posesa bazenska tla in stene. Priljubljeni so tudi sistemi za avtomatsko vzdrževanje bazenske vode, ki sami merijo njene parametre in po potrebi odmerjajo potrebna sredstva za njeno pravilno vzdrževanje. Z nakupom teh naprav se izognemo večini dela okoli bazena in nam preostane le še uživanje v in ob vodi.

Ogrevalni sistem podaljša kopalno sezono

Priporočljiva je tudi vgradnja ogrevalnega sistema, saj si tako občutno podaljšamo obdobje uporabe bazena. Najpogosteje se za ogrevanje bazena uporablja energetsko učinkovita toplotna črpalka, zato ne pomeni velikega stroška, sezono kopanja pa nam lahko podaljša tudi za več mesecev.

bazen2.1466750992.jpg

Več o ponudbi bazenov in opreme zanje si oglejte tukaj.

Prav pridejo tudi raznovrstni dodatki, kot so sončni kolektor za ogrevanje vode, solarna prha, sestavljive zaščitne talne plošče, kad za spiranje nog pred vstopom v bazen, lestev za vstop v bazen, raznovrstni senčniki in ležalniki, solarne vrtne luči, zaščitna ponjava za bazen, sredstva za nego bazenske vode in druga uporabna drobna oprema.

Eden izmed številnih Bauhausovih katalogov je posvečen tudi bazenom. Oglejte si ga in poskrbite, da boste imeli že letos svojo plažo na vrtu.

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Z ljubeznijo iz kopalnice

Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...