FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

So vaši počitniški načrti splavali po vodi?

Čas branja: 2 min
06.06.2016  22:47
Nič hudega, popolne počitnice lahko preživite tudi doma!
So vaši počitniški načrti splavali po vodi?

LOUNGE - VRTNA GARNITURA 'NEILA', sestavljena iz 6 sedežnih delov
Več informacij >

Poglejmo, kaj potrebujete za to. Priporočljivo bi bilo imeti bazen kakršnekoli velikosti in nekaj udobnih ležalnikov tik ob njem, kjer se lahko nastavljate soncu. Mehko vrtno garnituro, v katero se lahko udobno potopite in zadihate s polnimi pljuči med dišečimi grmovnicami, tudi vrtno pohištvo, mizo in stole z razkošnimi senčniki, da vrt za nekaj tednov postane družinska jedilnica na prostem. Še kremo za sončenje in kup dobrih knjig.

Dnevna soba pod milim nebom

Bi se odločili za nekoliko manjše stanovanje na račun velikega atrija ali terase? S takšnim vprašanjem se običajno ukvarjajo Primorci, saj imajo srečo, da lahko uživajo v sredozemskem podnebju.

A tudi drugod po Sloveniji imajo mnogi srečneži možnost urediti si dnevno sobo na prostem, ki se spremeni v poletno oazo, iz katere se neradi premaknejo. Že zavoljo tistih nekaj poletnih tednov je vredno, če vam jo muhasto vreme rado zagode s poletno nevihto, pa lahko sedežno garnituro zaščitite s prevleko, odporno proti vsem vremenskim vplivom.

Vrtne garniture najrazličnejših oblik in velikosti s svojimi mehkimi blazinami kar vabijo, da se zleknete vanje in pozabite na skrbi.

A med preživljanjem prostega časa na vrtu vendarle ne pozabite na primerno zaščito svoje kože pred sončnimi žarki, četudi ste si priskrbeli razkošne senčnike ali celo dvosed s premično streho.

Popolno poletno branje

Idilična slika oddiha: ležalnik v senci in dobra knjiga v naročju. Mnogo nas je, ki si pred poletjem pripravimo seznam knjig, ki bi jih želeli prebrati tja do jeseni. A popolnega poletnega branja kot rečeno ni brez ležalnika, pa naj bo ta na plaži pod borovcem ali na domačem vrtu pod košato jablano.

Če torej nimate možnosti lenariti v senci dišečega sredozemskega vrta, kjer se na dosegu roke medijo fige, dovolite, da ponudimo Figo. Roman mladega ljubljanskega pisatelja Gorana Vojnoviča, ki je pred šestimi leti očaral Slovenijo z romanom Čefurji raus!, zdaj pa v svojem novem delu z glavnim junakom iz spominov sestavlja zgodbo treh generacij, da bi razumel svojo sedanjost.

bazen-branje.1465201961.jpg.s.960px.jpg
Ste razmišljali o poti v Pariz, pa se ni izšlo? Z romanom Vesne Milek Razpoložena za Pariz lahko čutite, vonjate in spoznavate pariške ulice iz svojega udobnega naslonjača, če se potopite v pisateljičin knjižni zemljevid mesta ljubezni. Pariz bo tako rekoč pri vas doma.

Kosilo na vrtu

Na svežem zraku je apetit še večji! To vedo družine, ki svojo jedilnico takoj, ko sonce začne prijetno greti, prestavijo na teraso ali vrt. Običajno je tam več prostora kot med štirimi stenami, zato je vrtna miza lahko večja, še bolj obložena in gostje vedno dobrodošli.

Morda bodo kmalu temperature vendarle previsoke za obilno kosilo, a še vedno nam ostaja ena izmed najbolj priljubljenih vrtnih idil: zajtrk na jutranjem soncu. Da o romantiki večerje v soju vrtnih svetilk niti ne govorimo!

Privatni paradiž

Ni počitnic brez čofotanja, prijetne osvežitve ali plavanja v bazenu. Tisti srečneži, ki ga imajo kar na domačem vrtu, imajo zagotovo zelo zabavno poletje, četudi zavoljo sorodnikov in sosedovih otrok, ki vsak dan kar v kopalkah zvonijo na vratih s polnim naročjem napihljivih igrač.

bauhaus-bazen.1465200809.jpg.s.960px.jpg
BAZEN BAUHAUS, Ø 450 x g 120 cm, okrogel, ogrodje iz vroče pocinkane pločevine, belo lakirano, modra folija deb. 6 mm, peščeni filter s pretokom 4 m³/h, lestev iz nerjavnega jekla, bazen je primeren za prostostoječo montažo, delno ali kompletno vgradnjo.

Več informacij >

Če pa vam vendarle uspe, da si kak popoldan vzamete le zase, si privoščite sproščanje ob bazenu, na razkošnem ležalniku, s pivom ali limonado v roki. Ne pozabite na klobuk, da zaščitite kožo obraza, če vaš ležalnik nima senčnika ali pa vrtnega baldahina niste postavili tako blizu bazena, da noge še vedno lahko hladite v prijetno sveži vodi. Pa vesele počitnice!

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Z ljubeznijo iz kopalnice

Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...