FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? Bauhauspro

Da bo zares dobro!

Ali obstajajo moški, ki radi delajo na vrtu?

Čas branja: 2 min
11.05.2016  22:45
Ali obstajajo moški, ki radi delajo na vrtu?

Tako kot kuhinji se večina moških rada izogne tudi vrtu. Seveda so izjeme - in te so pravi vzor vrtnarskih mojstrov, a večini, roko na srce, delo na vrtu niti ob vrtu ne diši. Že res, da se zgodaj spomladi moški lotijo lopatanja in zraven glasno sopihajo, a da bi vrtnarili z veseljem, to ni običajno.

V bližino vrta je treba moške dobesedno primamiti in jim obljubiti nekaj uric "zabave z igračami za velike otroke".

V romantičnih filmih živo mejo obrezujejo mladi vrtnarji z izklesanim telesom in takšnega pomočnika se ne bi branila prav nobena. Ne nazadnje ni greh o čem takem glasno razmišljati in iskati oglase, če se moški v hiši preveč otepa dela na vrtu. Morda ne bo ravno hitel odvreči majice, a če sliši za motorne škarje za živo mejo, sploh takšne s teleskopsko nastavitvijo, bi se ga pa že dalo prepričati.

Moško opravilo številka dve, takoj za lopatanjem, je košnja.

Ker pa se redko komu ljubi potiskati težko bencinsko kosilnico, je skrajni čas, da jo zamenjate za samohodno, ki jo vrtnar frajersko samo malce usmerja in občasno izprazni koš.

Na tratah, ki se že vzpenjajo v pošten klanec, je žal treba uporabiti kosilnico na nitko, a bo že šlo. Če vse bolj kaže, da pregovarjanja ne bodo obrodila sadov, še vedno obstaja robotska kosilnica. Da, precej podobna je robotskemu sesalniku, za spoznanje bolj glasna in s priročnimi nastavitvami, a to pomeni, da na trati ne bo ravno družabno.

bauhaus-kosilnica.1462437548.jpg.s.960px.jpg
Izberite pravi vrtni stroj in orodje in preberite nasvete strokovnjakov za ureditev vrta in okolice hiše.

Mnoge predstavnike močnejšega spola bi najbolj razveselila vožnja okoli vrta s traktorsko kosilnico, pa če je treba kaj pokositi ali ne. In če se to sezono izkažejo, jim naslednjo pomlad šele zaupamo, da obstajajo tudi motorni prekopalniki in nič več sopihanja med lopatanjem.

Še nekaj za vrtnarke

Toliko o tratah in grmovju, a med gredicami so najpogosteje še vedno samo ženske. Naj me zato ne doleti seksistično obsojanje, a priznam, da je vrt tudi prostor za meditacijo, da je sejanje lahko sproščanje z globokimi izdihi in puljenje plevela prava energijska mantra. Vse to pa lahko počnemo s stilom in dobro opremljeni. Zato najprej poskrbite za primerno orodje, ki ni pretežko, ročaji ne predolgi in delanje z njim ni izčrpljajoče.

Drage dame, nikar ne pozabite na rokavice!

Ne le zato, da ne uničite nohtov. Na vrtu je skrb za roke nujna, saj je zemlja včasih res kot lepljivo blato, drugič pa suha in praskajoča. Priskrbite si tri pare različnih vrtnih rokavic primerne velikosti, da tudi če kakšno kam založite, še ostane kak par na razpolago. Lahko so iz lateksa, usnjene, pralne sintetične ali bombažne rokavice z zaščitami na izpostavljenih delih. Roke vam bodo hvaležne.

mala-vrtnarja.1462371228.jpg.e.960px.jpg
Mali vrtnarji za popoln dan potrebujejo le manjšo zalivalko.

Za male vrtnarje

Po vrtu pa radi raziskujejo tudi otroci. Kopljejo, vrtajo, iščejo, kdaj tudi kaj pospravijo v usta, najbolj pa so zadovoljni, ko nam lahko priskočijo na pomoč. Skoraj brez izjeme si želijo čisto svojo gredico, kjer bosta iz zemlje kukala redkvica in korenček. Zato poskrbimo, da bodo vse to počeli varno, za to pa potrebujejo tudi nekaj kosov svojega vrtnega orodja. Kdo ve, morda pa vzljubijo majhne užitke življenja z naravo in nekoč zrastejo v priznanega vrtnarja.

Zabavno jim predstavite nekaj osnov dela na vrtu. Poiščite zanje primerne grabljice, lopatko, vilice za plevel, ki seveda niso plastične igračke za v peskovnik, temveč primerno orodje za otroške roke. Otroci bodo navdušeni, če bo to samo njihovo. In ne pozabite niti na eno najbolj ljubkih vrtnih potrebščin, to je zalivalka, niti na eno najbolj zabavnih, na samokolnico. Seveda primernih velikosti za male vrtnarje.

Preverite tudi:

Izberite pravi vrtni stroj in orodje in preberite nasvete strokovnjakov za ureditev vrta in okolice hiše.

PRO
Članki
Članki Je bolj zeleno naravno ali umetno praznično drevesce?

Če ste do zdaj za slovo od starega leta kupovali naravno drevesce, se letos morda sprašujete, ali v duhu ekološkega ravnanja ne bi raje...

PRO
Članki
Članki Kako ustvariti barve doma, ko zunaj prevladuje siva

Z barvami lahko svoj bivalni prostor iz dolgočasnega spremenite v izjemnega.

PRO
Članki
Članki Katere zimske pnevmatike izbrati?

Pri izbiri pnevmatik, predvsem zimskih, naj bo odločilni dejavnik njihova kakovost, ne cena.

PRO
Članki
Članki Kateri je cenovno najugodnejši način ogrevanja?

Les oziroma drva, sekanci in peleti bodo tudi letos na trgu kuriv ostali cenovno najugodnejši način ogrevanja

PRO
Članki
Članki Kako lahko vrt vrednost nepremičnine zviša za pet do 20 odstotkov?

Na vrednost nepremičnine vpliva tudi urejenost vrta, kjer najvišjo dodano vrednost ponujajo vrtne hiške.

PRO
Članki
Članki Z ljubeznijo iz kopalnice

Novi trendi ali obogatitev starodobnega pristopa do opremljanja kopalnice, prostora za domišljijo je vsekakor dovolj.

PRO
Članki
Članki Katere talne obloge narekujejo sodobne arhitekturne smernice?

Od enovitih talnih površin kuhinje, jedilnice in dnevne sobe do lesenih tal kopalnice

PRO
Članki
Članki Je kopičenje stvari sindrom krize srednjih let?

Četudi se od odsluženih stvari ne morete posloviti, še ne pomeni, da imate kompulzivno motnjo kopičenja stvari. Pa vendar, kam...