FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Čas branja: 2 min
06.08.2018  11:43  Dopolnjeno: 06.08.2018 11:45
Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.
Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

V vrhunskem športu dobre rezultate prinašajo jasni cilji in vztrajnost. Prav to je letos znova dokazal tudi najboljši slovenski kolesar Primož Roglič. Pred nekaj leti je še skakal skupaj z Robertom Kranjcem, letos pa se je na najbolj prestižni kolesarski dirki po Franciji zavihtel na odlično četrto mesto in Sloveniji pripeljal tudi drugo etapno zmago. Prvo etapno zmago na Tour de France je Primož vknjižil že lani in s tem zbudil svetovno pozornost. Letos znova dokazuje, da sodi v svetovni vrh.

Robert Kranjec in Primož Roglič sta več let ambasadorja ALTE in za prihodnost varčujeta v vzajemnih skladih ALTA. Vrhunski šport in varčevanje imata veliko več skupnih točk, kot je morda videti na prvi pogled. Tudi pri varčevanju potrebujemo jasne cilje in vztrajnost.

“Tudi ko gre za premoženje, vozim v svojem tempu,” pravi Roglič. In točno to omogoča varčevanje v vzajemnih skladih ALTA, ki je dolgoročno veliko bolj donosno od običajnih bančnih depozitov. Varčevanje v ALTA Skladih ima številne prednosti. V skladih lahko varčujete po svojih zmožnostih ali z rednimi mesečnimi obroki, vplačila pa so popolnoma enostavna. Prihranki obenem niso vezani in so likvidni, nad njimi pa imate z mobilno aplikacijo ALTA APP kjerkoli in kadarkoli tudi popoln pregled.

Zagotovitev varne finančne prihodnosti bi morala biti ena od glavnih prioritet vsakega Slovenca, ki v pokoju ne želi zgolj životariti. Pokojnina v Sloveniji namreč znaša vsega okoli 57 odstotkov neto plače pred upokojitvijo. Če ste torej julija dobili okoli tisoč evrov neto plače, lahko avgusta, v prvem mesecu pokoja, pričakujete zgolj slabih 600 evrov, vaši stroški pa se ne bodo občutno znižali.

"V športu se zagotovo naučiš, da zelo malo stvari pride z danes na jutri. Če poskušam potegniti vzporednico z osebnimi financami, je tu nedvomno določeno odrekanje zaradi želenega cilja. Mislim, da mi je malce lažje, ker vem, kako dobro se človek počuti, ko doseže zastavljeno," še pravi Kranjec, ki ima skupaj z ženo Špelo Kranjec pri ALTI sklenjena dva varčevalna načrta, enega za pokojnino in enega za hčerko.

Podobno ima varčevalni načrt pri ALTI tudi Primož Roglič, ki tako kot športne kariere tudi svoje finančne prihodnosti ne prepušča naključju. Bi tudi vi varčevali kot Primož in Robert?

Svetovalci ALTA Skladov vam pripravijo takšen predlog varčevanja, kot ga imata Primož in Robert.

ŽELIM NASVET!

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.

PRO
Članki
Članki Kitajska ponudba za Gorenje v vrh ponesla ALTA.SI

Prevzemna ponudba skupine Hisense, ki je za Gorenje pripravljena odšteti skoraj 300 milijonov evrov, nakazuje, da je poleg Gorenja...