FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Kako z novimi tehnologijami obogatiti svoj portfelj?

Čas branja: 2 min
24.10.2017  12:34
Razvoj kriptovalut omogoča precej bolj varne, manj tvegane in razumske naložbene možnosti od nakupa samih novonastalih valut.
Kako z novimi tehnologijami obogatiti svoj portfelj?

Če za trenutek pustimo ob strani že skorajda fanatično kriptomanijo, ki je sicer bolj kot razvite trge okužila vzhodno evropske države, lahko uvidimo daljnosežne tehnološke spremembe, ki jih prinaša blockchain tehnologija. Te bodo podjetjem prinesla precejšne stroškovne ugodnosti, na drugi strani pa vlagateljem omogočila naložbe v kripto trend, ki bodo podvržene bistveno manjšim nihanjem, kot to velja za same kripto valute. Eden takšnih segmentov so npr. podjetja, ki proizvajajo tehnološko opremo za rudarjenje kripotvalut.

V zadnjem času vrednosti kriptovalut resda dosegajo rasti, kakršne so borznim trgom povsem tuje, a vzporedno gromozanska so tudi tveganja. Večina javnosti pozna bitcoin in morda ether, ob hitri rasti vrednosti omenjenih dveh pa je v zadnjem času na trgu nastala poplava novih kriptovalut z bizarnimi imeni, kot so pizzacoin, potcoin … Velikokrat se namreč zgodi, da vlagatelji, ki so »zamudili prvi vlak«, prosta sredstva brezglavo vlagajo v nove priložnosti v upanju, da bo donos takšen, kot je bil pri prvih vlagateljih. A prav to je lahko tudi ena izmed velikih nevarnosti novonastalih kriptovalut.

Medtem ko mediji poudarjajo dogajanje predvsem okoli kriptovalut, pa se resničen tehnološki preboj dogaja pri razvoju blockchain tehnologij. Velika tehnološka podjetja se namreč zavedajo, da bodo lahko z novimi tehnologijami močno oklestila stroške poslovanja, posegla po novih, prej nedosegljivih trgih in izrinila konkurenco, ki ne bo dovolj hitro vključila teh istih tehnologij. V takšna podjetja vlaga tudi vzajemni sklad ALTA PHARMA-TECH.

BREZPLAČNI PRIROČNIK!

Prenesite brezplačni priročnik: Blockchain in kriptovalute ter vse, kar morate vedeti o njih

Dejstvo je, da je blockchain tehnologija uporabna, tako kot se je to že pred leti izkazalo tudi za internet, ki je na glavo postavil dotedanje ustaljene poti poslovanja. Navkljub zanimanju obširnega nabora družb za nove tehnologije bodo največji nasprotnik zdajšnjim kriptovalutam in blockchain sistemom prav nove tehnologije, ki so trenutno šele v fazi razvoja in bodo ob nižjih stroških porabnikom ter podjetjem ponudile še hitrejše delovanje in širši nabor funkcionalnosti. Kdo bo prihodnji zmagovalec, za zdaj še ni mogoče natančno napovedati, vsekakor pa bodo v veliki prednosti podjetja, ki že zdaj ustvarjajo milijardne dobičke in si lahko privoščijo v raziskave in razvoj vlagati neverjetne zneske.

Do konca decembra boste vsi, ki boste svoja sredstva vložili v vzajemni sklad ALTA PHARMA-TECH, oproščeni plačila vstopnih stroškov.*

Številni izmed teh tehnoloških velikanov že zdaj ustvarjajo dobiček in so močno vpleteni v razvoj novih tehnologij. Tako se je denimo zaradi novega hitro rastočega trga rudarjenja kriptovalut močno povečalo povpraševanje po grafičnih karticah, ki jih izdeluje ameriški gigant Nvidia, v katerega investira tudi ALTA PHARMA-TECH, podjetje pa je zaradi močnega povpraševanja še dodatno okrepilo tržni delež.

Omejitev odgovornosti:

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.