FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Naj vas s prihranki v skladih ne ujame nevihta

Čas branja: 2 min
14.09.2017  22:31
Želite premoženje v skladih varneje naložiti in hkrati odmisliti dogajanje na trgih? Spoznajte storitev upravljanja med skaldi, ki vam prinaša miren spanec ob lovljenju borznih trendov.
Naj vas s prihranki v skladih ne ujame nevihta
Foto: Shutterstock

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste bili v napačnem trenutku na napačnem mestu. Če ste sredi poletja primerno lahkotno oblečeni in brez dežnika seveda ni prevelika katastrofa, če vas nenadoma ujame nevihta z nalivom, saj se boste gotovo kmalu ogreli in posušili.

Povsem drugače pa je, če vas močne padavine ujamejo v sicer dinamičnem, nepredvidljivem in vedno spreminjajočem finančnem okolju, kjer so izpostavljeni vaši prihranki in neredko šteje vsak trenutek. Biti v napačnem trenutku na napačnem mestu je tako lahko še kako boleče. Še posebej, če bi to lahko preprečili s preudarno naložbeno politiko, kakršno denimo ponuja storitev upravljanje med skladi.

Naložba v posamezni vzajemni sklad kljub vsemu zahteva budno oko in preudarne odločitve, kdaj in v kateri sklad vložiti sredstva. To pomeni, da se je z naložbo treba ukvarjati, jo spremljati in analizirati ter razmišljati, kdaj je pravi čas za umik in vnovičen vstop.

Storitev upravljanje med skladi posameznega vlagatelja razbremeni prav tega bremena. Odločanje, kdaj sredstva umakniti iz posameznega sklada, koliko in kako sestaviti posameznikov portfelj skladov, je prepuščena strokovnjakom, ki sledijo naložbenim ciljem posameznika in prerazporejajo sredstva med skladi.

Pri varčevanju v skladih sta za doseganje višjih donosov poleg znanja in pazljivega spremljanja tveganja namreč potrebni tudi aktivnost in odzivnost, kar vam omogoča storitev upravljanje med skladi. Tako boste lahko uživali v vseh prednostih varčevanja v skladih, hkrati pa bodo za optimalno razporeditev vaših sredstev skrbeli finančni strokovnjaki.

Prednosti upravljanja med skladi

1. Strokovnjaki aktivno prilagajajo razpršitev sredstev med podskladi glede na tržne razmere

Posamezniki se pri odločanju o vlaganju v posamezen sklad največkrat odločajo pod vtisom prejšnjih donosov in velikokrat vložijo svoje premoženje v sklade, ki so v zadnjem obdobju imeli največje donose. Po odločitvi o vlaganju v posamezni sklad pa se za marsikaterega vlagatelja zgodba za dalj časa konča in svoje naložbe niti ne spremlja več. Začudenje ob veliko poznejšem vnovičnem pregledu naložbe, ki morda ne odseva pričakovanj, je zato lahko veliko.

Storitev upravljanja med skladi prepreči takšna presenečenja. V času konjunkture vas strokovnjaki pravočasno vključijo v potencialno donosne priložnosti, v času recesije pa vaše premoženje umaknejo v bolj varne sklade. Ne glede na tržne razmere vam tako ni treba skrbeti za vaše prihranke.

2. Na voljo je širok in celovit nabor skladov

Glede na vaše naložbene cilje vam finančni strokovnjaki pomagajo pri optimalnem izboru med vsemi podskladi, združenimi v Krovni sklad ALTA, do stanja pa lahko vsak trenutek dostopate tudi preko mobilne aplikacije ALTA APP.

S podskladi pri ALTI pokrivajo ključne sektorje in regije, zato boste lahko udeleženi pri vseh zanimivih zgodbah, vaše premoženje pa bo vseskozi optimalno razpršeno med delniškimi, obvezniškimi, mešanimi in skladi denarnega trga.

3. Koristite lahko vse prednosti krovnega sklada

Krovni sklad je vzajemni sklad, sestavljen iz dveh ali več podskladov, ki imajo različne naložbene politike. Prehodi med skladi potekajo brez davčnih obremenitev ali ostalih stroškov, celotno paleto skladov pa tako lahko uživate kar najbolj ugodno. Kapitalski dobiček je namreč obdavčen šele ob izhodu iz krovnega sklada.

Po trenutni davčni zakonodaji posamezna menjava skladov (znotraj krovnega sklada) ni obdavčena. Vse dokler si posameznik sredstev ne izplača iz krovnega sklada na svoj transakcijski račun, posamezniku ni potrebno plačati davka na kapitalski dobiček. Po dvajsetih letih pa davčne obveznosti sploh ni več.

Z aktivnim upravljanjem med 23 podskladi krovnega sklada ALTA je vaše premoženje vsak trenutek na pravem mestu, izbirate pa lahko med dvema celostnima naložbenima politikama upravljanja med skladi, ki se razlikujeta po stopnji tveganja in pričakovanega donosa. ALTINI strokovnjaki za vas spremljajo dinamične trge, pravočasno prilagajajo strukturo vašega portfelja ter skrbijo za optimalno razpršenost med primernimi podskladi.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.