FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Ob pravem času na pravem mestu

Čas branja: 3 min
28.07.2017  22:30
Kolesarska dirka je kot plemenitenje premoženja. Prilagajanje ciljev in spremljanje dogajanja, da lahko čim bolje prilagodimo našo strategijo, je na las podobno upravljanju med skladi, kjer se končnemu cilju približujejo po različnih etapah.
Ob pravem času na pravem mestu

Tritedenska etapna kolesarska dirka Tour de France je bila bolj pestra kot marsikatera športna prireditev na svetu. »Noro. Za vedno si bom zapomnil ta dan,« je pred dnevi rajal Primož Roglič, ALTA ambasador in prvi Slovenec z etapno zmago na dirki po Franciji. Kako tudi ne, še pred petimi leti je bil Roglič smučarski skakalec, in to še zdaleč ne povprečen, saj je v Planici slavil že pri 16 letih.

Leta 2012 se je Rogličeva športna kariera zasukala h kolesarstvu, ko je postal je član novomeške ekipe Adria Mobil. Od takrat naprej je pospešeno napredoval, pri tem pa izkoriščal tudi znanje in izkušnje iz svojega prejšnjega športa. S tem so prišli tudi uspehi na Dirki po Sloveniji in v Azerbajdžanu. Njegov meteorski vzpon se je nadaljeval v tujini, tako mu je le za nekaj stotink ušla zmaga na uvodu 99. dirke po Italiji, na deveti etapi Gira je kot prvi Slovenec slavil na kronometru, na lanskih olimpijskih igrah v Riu je na kronometru osvojil deseto mesto, letos pa si je kot zmagovalec pokoril Dirko po Algarveju.

Kolesarski uspehi jasno niso prišli čez noč, enako kot dirka po dveh kolesih pa je tudi plemenitenje premoženja v vzajemnih skladih. Prilagajanje ciljev in spremljanje dogajanja, da lahko čim bolje prilagodimo strategijo, je na las podobna upravljanju med skladi, kjer se končnemu cilju približujemo po različnih etapah.

Etapa 1

OB PRAVEM ČASU V PRAVEM SKLADU

Upravljanje med skladi je etapno plemenitenje premoženja, kjer se taktika prilagaja razmeram na trgu, uspešno upravljanje vašega portfelja pa sloni na premišljenem vijuganju od priložnosti do priložnosti, ter z optimalno razpršitvijo poskrbi, da so vaša sredstva vedno naložena v pravem skladu.

Etapa 2

ODLIČNA EKIPA

Vsak vlagatelj dobi svojega osebnega skrbnika, ki skrbno prisluhne vašim željam, jih uskladi z vašimi zmožnosti ter z uspešno naložbeno politiko skrbi, da so vaša sredstva vedno na pravem mestu. Za vsakim skrbnikom pa stoji izkušena ekipa finančnih strokovnjakov, ki z rednim spremljanjem dogajanja na finančnih trgih nenehno išče nove priložnosti.

Etapa 3

STRATEGIJA PO MERI

Vsaka dirka potrebuje svojo strategijo. Če ste finančno drzni, lahko izberete dinamično strategijo, ki vas bo popeljala k bolj tveganim naložbenim priložnostim ter vas tako pognala v dirko za višjimi donosi. Včasih je pametneje sprejeti nižje tveganje in se prepustiti uravnoteženi strategiji. Svoj kapital še vedno plemenitite, vendar previdneje.

Etapa 4

BISTVENE SO IZKUŠNJE

Ne zmagujejo vedno najhitrejši, temveč tisti, ki znajo svoje zmožnosti pravilno razporediti v dirki na dolge proge. Tu pa štejejo le izkušnje in prav teh imamo v ALTI ogromno. Kot največja nebančna finančna družba v Sloveniji so s trdim in predanim delom osvojili kar nekaj laskavih lovorik in - kar je najpomembneje: upravičili zaupanje strank.

Etapa 5

BREZ OBVEZNOSTI

S podpisom pogodbe se ne zavežete, da boste poslovali za vedno. V kolikor si premislite, lahko sodelovanje prekinete kadarkoli – brez obveznosti in brez nepotrebnih vprašanj. Sicer nam bo žal, da odhajate, vendar želimo vsakomur omogočiti, da se odloča v skladu z lastnimi željami in potrebami.

Etapa 6

Z VAMI 24/7

Z novo mobilno aplikacijo ALTA APP lahko v vsakem trenutku preverite, kakšne rezultate dosegate v dolgotrajni dirki za povečanje premoženja. V vsakem trenutku, vsak dan, vse leto.

Etapa 7

TRANSPARENTNOST

Prihodnja dejanja so odvisna od trenutnega položaja. Zato za vas vsako četrtletje v ALTI pripravijo temeljito poročilo, s katerim dobite natančen vpogled v stanje vaših naložb, splošne razmere na trgih ter napoved najprimernejše strategije. Najsi je pred vami težak vzpon ali brezskrbno varčevanje z močmi pred bolj razburljivimi obdobji, prav je, da ste s trenutnim položajem čim bolje seznanjeni.

Etapa 8

KAPITALSKA NAPOVED

V vašem imenu v ALTI pripravijo vse potrebno za napoved davka na kapitalske dobičke in poskrbijo, da je postopek izpeljan pravilno ter zaključen v vseh zakonskih rokih. S tem vam prihranijo tisto, kar je danes najbolj dragoceno: vaš čas.

Tako kot vsaka oblika premoženja tudi nalaganje sredstev v vzajemne sklade zahteva odgovorno vlaganje posameznikov, vendar pa pri tem pogosto prihaja do napak. Naložba v posamezni vzajemni sklad zahteva budno oko in preudarne odločitve, kdaj in v kateri sklad vložiti sredstva.

ALTA Storitev upravljanje med skladi pa posameznega investitorja razbremeni ravno tega bremena. Odločanje, kdaj sredstva umakniti iz posameznega sklada, koliko in kako sestaviti posameznikov portfelj skladov, je prepuščeno upravljavcu, ki skladno s pogodbo o gospodarjenju in začrtano naložbeno politiko, s katero sledi naložbenim ciljem posameznika, prerazporeja sredstva med skladi.

Poiščite dodatne informacije o storitvi Upravljanje med skladi.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.