FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

7 aplikacij, brez katerih ne gre

Čas branja: 2 min
11.07.2017  23:40
Ob poplavi mobilnih aplikacij je težko izbrati koristne, zato smo vam pripravili nekaj najzanimivejših, ki ne smejo manjkati na vaših pametnih napravah.
7 aplikacij, brez katerih ne gre
Foto: Jure Makovec

Za večino ljubiteljev mobilne tehnologije je danes na voljo skoraj nešteto aplikacij, s katerimi si lahko pomagamo pri raznih stvareh. V poplavi aplikacij za telefone je težko ločiti zrno od plevela, zato smo pripravili izbor sedmih, ki ne smejo manjkati na vašem pametnem mobilniku.

Battery Doctor (Android & iOS)

Battery Doctor je ena izmed najboljših aplikacij za nadzor nad porabo baterije. Samodejno ali s pritiskom samo ene tipke zna ugašati procese, ki porabijo največ elektrike, ter zelo natančno pokazati, koliko baterije je še preostalo in kako topla je. Podatek je zelo pomemben, saj litij-ionske baterije v naših napravah ne marajo toplote.

ALTA APP (Android, iOS)

ALTA APP je edina slovenska mobilna aplikacija, ki na enem mestu združi vaše naložbe v vzajemnih skladih in delnicah. Naročila za nakup ali prodajo delnic oziroma točk vzajemnih skladov lahko tako preko ALTA APP oddate kjerkoli in kadarkoli, obenem pa imate na dlani pregled nad vašimi celotnimi prihranki. ALTA APP vam namreč na enostaven način omogoča pregled in analizo vašega portfelja, vplačila v vzajemne sklade in trgovanje na Ljubljanski borzi ter na številnih ostalih svetovnih borzah. Preko mobilnega telefona lahko z ALTA APP tudi pregledujete vse vaše transakcije, dokumente in informacije o naložbenih kombinacijah ter aktualnih naložbenih priložnostih, enostaven pa je tudi pregled tečajnic.

SHAREit (Android & iOS)

Odlična aplikacija za hitro prenašanje datotek med pametnimi telefoni. SHAREit na uporabnikovi pametni napravi ustvari lokalno Wi-Fi omrežje, nanj pa se poveže drug uporabnik, ki mora prav tako mora imeti nameščeno aplikacijo SHAREit. Uporabnika si nato lahko izmenjujeta datoteke veliko bolj preprosto od alternativ, na primer povezav bluetooth, NFC ali Wi-Fi Direct. Z aplikacijo SHAREit je mogoč tudi hiter brezžični prenos datotek med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

Smart Tools (Android & iOS)

Aplikacija Smart Tools pametni telefon spremeni v pravi švicarski nož oziroma priročno orodje za merjenje razdalj, nagiba, uravnanosti, kompas, pretvornik enot, jakosti zvoka. Aplikacija ni brezplačna, saj je zanjo odšteti 2,99 evra oziroma 2,99 dolarja za iPhone, ceno pa kljub vsemu odtehta z veliko uporabnostjo.

Office Lens (Android & iOS)

Z Office Lens lahko fotografiramo dokumente in jih pretvorimo v besedilo, ki ga je mogoče urejati. Aplikacija zna prepoznati črke in besede, uporabniku pa tako omogoča, da vsako fotografijo pretvori v datoteko formata PDF, v Wordovo besedilno datoteko .DOCX ali pa v Powerpointov datotečni format .PPTX. Office Lens omogoča tudi takojšen uvoz shranjenih datotek v Microsoftov oblak OneDrive (z registracijo Microsoftovega uporabniškega računa pridobite 15 gigabajtov brezplačnega prostora).

Join (Android)

Z aplikacijo Join lahko uporabnik brezžično sinhronizira pametni telefon (ali tablico) ter osebni računalnik ter vsako napravo uporablja za oddaljen dostop do druge. Z osebnega računalnika lahko, na primer, pošilja SMS-e, s pametnega telefona pa lahko odpira zanimive spletne strani na osebnem računalniku ali pa zanimivo besedilo shrani v odložišče in ga iz njega nato kopira na računalniku. Ena boljših funkcij je tudi oddaljeno nameščanje aplikacij iz datotek .APK na pametni telefon.

Google Translate (Android, iOS)

Najboljši spletni prevajalnik. Aplikacija omogoča prevajanje med več kot sto jeziki, ko smo priključeni na splet, in 52 jeziki, ko nismo. Google Translate ima za nameček še nekaj funkcij, ki jih spletna aplikacija ne podpira, kot je denimo prevajanje besedila, posnetega s kamero, tolmačenje govora z uporabo mikrofona ter prevajanje rokopisa.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.