FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Učinkovite aplikacije za osebne finance

Čas branja: 2 min
05.06.2017  14:55
Upravljanje osebnih financ je lahko stresno in zamudno, vendar nam aplikacije za pametne telefone lahko olajšajo delo in pomagajo povečati prihranke.
Učinkovite aplikacije za osebne finance

Vsak izmed nas se je že znašel v situaciji, ko stanje na bančnem računu in v denarnici ni bilo tako, kot bi si želel. Če želite spraviti v red svoje finance, morate najprej začeti voditi evidenco prihodkov in izdatkov, tudi najmanjših, za kar ne potrebujete formalnega ekonomskega znanja.

Za vodenje evidenc prav prideta zvezek in pisalo, vendar nam v dobi pametnih telefonov precej bolj olajšajo delo in preprečijo marsikatero skrb aplikacije za osebne finance, s katerimi si boste hitro razjasnili vse skrivnostne poti vašega denarja. Uporaba aplikacij za osebne finance je intuitivna, preprosta in uporabniku ponuja občutek nadzora, pa tudi zabave. Predstavljamo vam nekaj najboljših aplikacij, ki med uporabniki slovijo kot najbolj učinkovite.

ALTA app

ALTA app je edina slovenska mobilna aplikacija, ki na enem mestu združi vaše naložbe v vzajemnih skladih in delnicah. Naročila za nakup ali prodajo delnic oziroma točk vzajemnih skladov lahko tako preko ALTA app oddate kjerkoli in kadarkoli, obenem pa imate na dlani pregled nad vašimi celotnimi prihranki. ALTA app vam namreč na enostaven način omogoča pregled in analizo vašega portfelja, vplačila v vzajemne sklade in trgovanje na Ljubljanski borzi ter na številnih ostalih svetovnih borzah. Preko mobilnega telefona lahko z ALTA app tudi pregledujete vse vaše transakcije, dokumente in informacije o naložbenih kombinacijah ter aktualnih naložbenih priložnostih, enostaven pa je tudi pregled tečajnic.

Na voljo prek: Android, iOS

Toshl

Toshl je slovenska aplikacija za upravljanje izdatkov in prihodkov, ki beleži vaše stroške in prihodke, vam izdeluje poročila in nadzoruje porabo ter vas vodi po proračunu. Ker deluje s katerokoli valuto, je tudi odličen sopotnik. Učinkovito spremlja vaše finance na potovanju in jih loči od vašega vsakodnevnega poslovanja.

Na voljo prek: Android, iOS, Windows Phone

Moj Budget

Moj budget je mobilna aplikacija, ki uporabnika opozarja na pretirano trošenje in mu pomaga pri tem, da ima osebne finance v vsakem trenutku pod nadzorom. Uporabnik mora namreč le vnesti podatke o prihodkih in izdatkih, vse drugo pa bo zanj opravila aplikacija, saj je ob tem opremljena še z digitalnim asistentom Maxom. Ta vam bo v veliko pomoč pri usmerjanju k želenim ciljem, saj vas bo »naučil«, kako pravilno ravnati z denarjem, ki ga imamo na razpolago. Z aplikacijo moj budget naj bi v sedmih mesecih privarčevali eno mesečno plačo.

Na voljo za: Android in iOS

Personal Capital

Personal Capital meri, ocenjuje in primerja vaše ravnanje z denarjem, vam pomaga uravnati stroške in prihodke, in sicer z več platform, tako da vam je pregled nad denarjem vedno na razpolago. Aplikacija vam predvsem pomaga uresničevati različne finančne cilje.

Na voljo za: Android in iOS

Expense IQ

Expense Manager je interaktivni finančni asistent, ki analizira vse, kar počnete s svojo denarnico, karticami in različnimi računi. Opominja vas na pretečene račune in je dovolj zmogljiv tudi za manjše podjetje.

Na voljo za Android

GoodBudget

Aplikacija GoodBudget sledi stroškom in prihodkom ter omogoča, da aktivno načrtujete svoje finance z vnaprej določenim sistemom kuvert. S tem, ko finance razporedite v določene kategorije in se odločite za vsote, ki jih boste namenili tem kategorijam, ste vedno na tekočem s svojimi izdatki in veliko lažje tudi več prihranite.

Na voljo za: Android in iOS

Wally

Wally je aplikacija, ki obljublja 360-stopinjski pregled nad našimi financami, z njo pa lahko dosežete pravo ravnotežje med prihodki in izdatki. Deluje z vsemi pomembnejšimi valutami, je brezplačen in vam omogoča poglobljen vpogled, kam in tudi s kom "izginja" vaš denar, saj lahko označite prijatelje in kraje, kjer ste plačali nek račun.

Na voljo za: Android in iOS

S pomočjo aplikacij za osebne finance boste gotovo prihranili večji kupček denarja, namesto da ga sproti zapravite v majhnih zneskih.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.