FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

5 središč za rajsko smuko

Čas branja: 3 min
31.01.2017  19:00
Z dobrim varčevalnim načrtom o smučanju v najbolj mondenih središčih ne boste le sanjali!
5 središč za rajsko smuko
Foto: Shutterstock

S smučk in smučarskih desk ste gotovo že obrisali prah, si oblekli tople kombinezone, nataknili smučarske rokavice in očala ter se pognali po brezhibnih in prostranih belih strminah. In zakaj ne bi poskusili na najbolj mondenih smučarskih središčih, kar jih premore Evropa?

Dopust oziroma počitnice so pomembni skoraj toliko kot delo samo. Spočiti boste lažje premagovali ovire na delovnem mestu, bolj boste motivirani in produktivni, z osveženimi možgani pa boste našli rešitev za še tako trd poslovni oreh. Dopust pa ni majhen finančni zalogaj, zato je zanj dobro namensko varčevati.

1. Zermatt, Švica

matterhorn-ss.1448915705.jpg.n.960px.jpg

Rolls-Royce med mondenimi smučarskimi središči je gotovo Zermatt. Ob vsem blišču, glamurju, razkošju, zabavi, neskončnih smučarskih progah ter adrenalinskih užitkih na belih poljanah ponuja še najboljši razgled, kar ga denar lahko kupi. Idilična gorska vasica namreč leži ob vznožju ene izmed najbolj prepoznavnih in najbolj fotografiranih gora na svetu, slikovitega Matterhorna.

Najvišja smučarska postaja vas ponese na kar 3.883 metrov, ob tem lahko svoje smučarsko znanje in veščine pilite še na dveh območjih, si tako pokorite skoraj 400 kilometrov prog na najvišje ležečem evropskem smučišču ter iz sebe izpustite ves svoj pustolovski smučarski duh.

2. St. Moritz, Švica

badrutts-palace-ss.1448915707.jpg.n.960px.jpg

Mondeni St. Moritz je v švicarskih Alpah na približno 1.830 metrih nadmorske višine ter slovi kot ena najlepših in najprestižnejših smučarskih destinacij, kjer se zabavajo kronane glave in multimilijonarji, šampanjec teče v potokih, številne lepotice pa nakupujejo v visokih petah in dolgih krznenih plaščih.

Luksuzni avtomobili ob gorskih kočah in aristokratskih hotelih so v pravljičnem St. Moritzu povsem vsakdanja stvar, smučarske proge s snegom vse tja do pozne pomladi pa nadgradijo še izbrane trgovine, prestižni butiki, pestro kulturno in družabno življenje, ustrežljivo osebje, centri dobrega počutja, vrhunska kulinarika ter veliko sončnih dni. St. Moritz je s soncem namreč obsijan kar 320 dni na leto, smučate pa lahko na treh pobočjih ter 64 progah v dolžini več kot 350 kilometrov.

3. Cortina d'Ampezzo, Italija

cortina-dampezzo-xx.1448915708.jpg.n.960px.jpg

Vrhunske športnike je italijanska Cortina d'Ampezzo privabljala že skoraj stoletje pred olimpijskimi igrami leta 1956, te so glas o njej ponesle še dlje, in Cortina je postala tudi priljubljen kraj za oddih zvezd iz sveta zabave. Na zaledeneli terasi hotela Miramonti je recimo Brigitte Bardot vadila curling, v obdobju »dolce vite« pa sta bili pogosti obiskovalki tudi Audrey Hepburn in Sophia Loren.

Cortine pa ni povozil čas, zdaj je priljubljeno središče za svetovno smetano, ki če že ne smuča, vsaj redno razkazuje najnovejše zimske modne kreacije. K priljubljenosti Cortine je nedvomno pripomogel tudi niz čudovitih gorskih vrhov, višjih od tri tisoč metrov, ki so veličastna kulisa na kar 140 kilometrov smučarskih prog na štirih glavnih območjih.

4. Arlberg, Avstrija

Arlberg, gorato območje na zahodu Tirolske, je že več kot sto let turistična atrakcija in povezava med smučarskimi kraji St. Anton, St. Christoph, Lech, Zürs, Stuben, Pettneu in Klösterle. Pod gorskimi masivi je speljanih 84 žičnic, ob njih pa urejenih 280 kilometrov smučarskih prog in označenih več kot 180 kilometrov smučarskih tur. Nekoč revni kraji, kjer so se ljudje preživljali s trdim in skromno plačanim delom, so zdaj raj za smučarske navdušence vseh vrst.

5. Kitzbühel, Avstrija

Kitzbuhel-5890cacd1363c-5890cacd14465.jpg

Medtem ko se smučišče St. Anton ponaša s krono najbolj živahnega smučišča v Evropi in Innsbruck kot eno od najlepših mest v Evropi, se Kitzbühel ponaša kot biser Alp in je najbolj znano letovišče na avstrijskem Tirolskem. Ta 700 let stara vas obiskovalcem nudi doživetje čara prave alpske vasi, prvo smučišče tam pa so odprli že leta 1892.

Kitzbühel in smučanje je zato legendarna kombinacija, ki narekuje trende v zimskem turizmu. Smučarji lahko izbirajo med 170 kilometri različnih prog, 54 gon­dolami in žičnicami, ki jih prepeljejo na nadmorsko višino 2.000 metrov, ter številnimi gorskimi kočami, kjer še vedno kraljuje Anton aus Tyrol.

Prepričani smo, da na vas čaka sanjska smuka - ker ste o njej začeli aktivno sanjariti že danes. Preverite možnosti varčevanja za dopust v ALTA kombinacijah.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.