FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Kaj je bolje od milijona evrov?

Čas branja: 1 min
14.12.2016  22:40
Odgovor je preprost in vas bo stal le eno kosilo. Vas zanima?
Kaj je bolje od milijona evrov?

»Če mi plačate kosilo, vam povem, kaj je veliko bolje od milijona evrov,« se začne ena izmed šal, s katero prevarant nagovori lakomneža. Po tem, ko je pojedel kosilo in si obrisal usta pa je razodel tudi veliko skrivnost: »Dva milijona evrov!« Šala veliko pove o človeški naravi, sploh ko gre za plemenitenje denarja.

Ljudje smo preveč osredotočeni na hitre zaslužke, zato se mimogrede ujamemo v pasti, namesto da bi vlagali preudarno in našim ciljem primerno. Nigerijska pisma, razne finančne piramide in rudniki diamantov nekje v Braziliji tako hitro najdejo pot do naših žepov, za njimi pa ostane zgolj prazna denarnica. Ne ponavljajte tipične napake, ki jo delajo mnogi slovenski vlagatelji ter prav zdaj nekomu plačujejo kosilo v zameno za razkritje poti do »norega zaslužka«.

Ena najpogostejših pasti v katero se ujamejo številni vlagatelji je, da v želji po hitrih in visokih zaslužkih, velik del svojih prihrankov namenijo špekulativnim naložbam. Ne pustite se zavesti zgodbam, ki obljubljajo hitre in bajne zaslužke, ampak namesto tega raje čim bolj razpršite svojo naložbo v zaupanja vredne finančne produkte.

Med njimi so tudi različne vrste vzajemnih skladov, ki se med seboj razlikujejo glede na naložbeno politiko in cilj. Izbor najprimernejšega ni lahek, sploh če niste strokovnjak in če imate na izbiro veliko število možnosti. Najboljšo razpršitev sredstev glede na naložbena pričakovanja ter prilagojenost naložbe tipu vlagatelja pa posamezniku omogočajo naložbene kombinacije.

Naložbene kombinacije so skrbno izbrane kombinacije treh ali več vzajemnih skladov, vsaka naložbena kombinacija pa ustreza določenemu tipu vlagatelja. Vsak vlagatelj tako na podlagi svojih pričakovanj izbere takšno naložbeno kombinacijo, ki najbolj ustreza njegovim izkušnjam in investicijskim ciljem, pričakovanjem glede donosnosti in varnosti vloženih sredstev, želenemu trajanju varčevanja in načinu, na katerega želi varčevati.

Pred odločitvijo premislite, kakšen tip vlagatelja ste.

ALTA NALOŽBENE KOMBINACIJE so brez skritih pasti in stroškov, zasnovane pa so tako, da boste ponoči lahko mirno spali.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.