FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

ALTA prevzema borznoposredniško dejavnost Addiko banke

Čas branja: 2 min
26.09.2016  22:41
ALTA prevzema borznoposredniško dejavnost Addiko banke

ALTA Invest je dosegla dogovor o prevzemu borznoposredniške dejavnosti Addiko banke. Stranke, ki imajo pri Addiko banki odprt trgovalni račun in sredstva na individualnem upravljanju, bodo v začetku oktobra prešle pod okrilje družbe ALTA Invest, največje slovenske borznoposredniške družbe. Prenos sredstev in trgovalnih računov iz Addiko banke na družbo ALTA Invest bo brezplačen in bo potekal avtomatično od četrtka 6. oktobra. V ALTI Invest in Addiko banki bomo naredili vse, da bo postopek prenosa hiter in učinkovit, stranke pa bodo lahko tudi v tem času s svojimi vrednostnimi papirji nemoteno razpolagale.

V Addiko banki so se za prodajo borznoposredniške dejavnosti odločili, ker se želijo osredotočiti predvsem na osnovno bančno dejavnost. Za svoje stranke na borznem posredništvu in upravljanju premoženja so zato želeli najti najboljšega možnega partnerja. Tega so prepoznali v ALTI, ki že od ustanovitve stremi k temu, da svojim strankam nudi najboljšo možno storitev. ALTA Invest je po izboru ugledne britanske finančne publikacije EMEA Finance letos že tretjič zapored postala najboljša borznoposredniška družba v Sloveniji, drugo leto zapored pa je prejela tudi naziv najboljšega upravljavca premoženja v Sloveniji. Že ob ustanovitvi ALTE smo se odločili, da bomo naše stranke vedno postavili na prvo mesto. Med temi so poleg številnih malih vlagateljev tudi priznane domače in tuje banke, zavarovalnice, pokojninske družbe, domače in tuje družbe za upravljanje in drugi institucionalni vlagatelji, ki zahtevajo najboljšo možno storitev. ALTA Invest je tako danes ena izmed finančno najbolj trdnih slovenskih finančnih institucij z zelo visoko bonitetno oceno.

»Že pred leti smo se odločili, da želimo izstopati iz povprečja, zaradi česar vedno stremimo k temu, da našim vlagateljem ponudimo najboljšo možno storitev. Podobno kot vlagatelji v ALTI, se bodo tudi vse stranke Addiko banke s svojimi vprašanji lahko kadarkoli obrnile na naše investicijske svetovalce, prav tako pa jim bodo na razpolago tudi številne analize in raziskave, ki jih pripravlja naš analitski oddelek. ALTA Invest je bila že pred prevzemom borznoposredniške dejavnosti Addiko banke največja slovenska borznoposredniška družba, v minulem letu pa smo za naše stranke sklenili kar 158.000 borznih poslov v skupni vrednosti 2,8 milijarde evrov. S prevzemom borznoposredniške dejavnosti Addiko banke sledimo našim strateškim načrtom, glede na trenutne trende pa bo imela celotna Skupina ALTA konec letošnjega leta že preko 100.000 strank s skupnim premoženjem okoli tri milijarde evro,« je povedal Igor Taljat, izvršni direktor družbe ALTA Invest.

 »Letošnje leto bo v slovenski finančni industriji zagotovo najbolj zaznamovala predvsem ukinitev registrskih računov, na katerih ima po zadnjih podatkih več kot 200.000 Slovencev in Slovenk še vedno za več kot 700 milijonov evrov premoženja.  Do konca leta se bodo morali vsi, ki tega še niso storili, odločiti, kaj želijo narediti s svojim premoženjem. Številni so v preteklosti na tako imenovane certifikatske delnice že pozabili, medtem ko je za druge prav to premoženje predstavljalo neke vrste zlato rezervo. Tega se zavedamo tudi v ALTI. Za delničarje številnih slovenskih podjetij, ki želijo svoje delnice obdržati, smo tako pripravili posebne ugodnosti. V ALTI pa omogočamo tudi brezplačno rešitev problematike registrskih računov za tiste, ki bodo želeli svoje delnice prodati. Vsi, ki bodo trgovalni račun pri ALTI Invest odprli v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenije in kupnino iz prodaje delnic investirali v vzajemne sklade ALTA, tako ne bodo imeli nobenih stroškov z odpiranjem trgovalnega računa, prenosom delnic in s prodajo delnic,” še pravi Igor Taljat.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.