FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Kako otroku pametno polepšati prihodnost

Čas branja: 2 min
23.09.2016  09:08
Starši lahko z dobrim finančnim načrtom svojim otrokom olajšajo marsikatero življenjsko situacijo in jim pomagajo do finančne osamosvojitve
Kako otroku pametno polepšati prihodnost

Mladi očka Miha je po ureditvi otroške sobice, nakupu nekaj nujnih potrebščin in veseli proslavi rojstva kar kipel od sreče, misli pa skupaj z mamico že obrnil nekam v prihodnost. Točneje v leto 2034, ko bo njun Marko prestopil prag polnoletnosti in bo lahko vozil avtomobil, se želel osamosvojiti ali morda študirati v tujini.

Tako kot varčevanje za pokojnino, je tudi varčevanje za otroka dolgoročen projekt, obrestno obrestni izračun pa z leti pokaže vso svojo moč.

Pomena varčevanja se zavedata tudi mlada starša, ki imata do lastnega otroka veliko odgovornost. Poleg zagotavljanja varnega in zdravega okolja, vzgoje, športnih spretnosti, bontona, primerne izobrazbe in še nekaterih drugih vrednot je danes pomembno tudi varčevanje za otrokovo prihodnost.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Marko ima pred sabo skoraj dve desetletji dolgo varčevalno pot, zdaj je vprašanje le še to, kako do želenega cilja. V sklade lahko vlagata, kadar želita in v poljubnih zneskih, lahko pa se odločita za varčevalni načrt ALTA BABY.

Z rednimi mesečnimi vplačili si bosta zagotovila povprečno nakupno ceno. Ta je, kot kažejo zgodovinski podatki, bolj ugodna kot pa lovljenje vročih naložb, kar marsikdo počne največkrat takrat, ko je za nakup že prepozno. Tako si tudi ni treba razbijati glave, kdaj je pravi trenutek za začetek varčevanja.

Ob polnoletnosti bi Marko tako lahko imel v žepu tudi več kot 21 tisočakov, ki bi mu prav prišli na novih poteh, obenem pa takrat ne bi osušili družinskih prihrankov ali proračuna. Markova družina bi za doseganje takšnega cilja in ob upoštevanju 7-odstotne povprečne letne donosnosti morala 18 let redno mesečno vplačevati po 50 evrov v vzajemne sklade. Enkrat večje mesečno vplačilo bi otroka obdarilo z več kot 42 tisočaki, končni znesek pa se razlikuje glede na višino mesečnega vplačila in donose finančnih trgov.

Kaj vašim otrokom ali vam pomeni varčevanje? 

Naj vaši otroci narišejo, kaj jim pomeni varčevanje. Risbe slikajte in nam jih posredujte preko obrazca na tej povezavi ali nam jih pošljite po pošti  na naslov ALTA Skladi, d.d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana (s pripisom VARČEVANJE). Prejete risbe bomo objavili in izbrali tri srečneže, ki jim bomo prve 3 mesece s 50 € vplačil v vzajemni sklad pomagali pri varčevanju, med 20 otrok pa bomo razdelili ostale praktične nagrade. Nagradna igra poteka do 30.9.2016.

Preprost izračun pokaže, da pri varčevanju za naše otroke iz majhnega resnično zraste veliko. Le dovolj časa mora preteči.

Daljše obdobje varčevanja omogoča potencialno večji obseg prihrankov, zato cilje postavite čim hitreje in varčevanje začnite čim prej po rojstvu otroka. S tem boste izkoristili časovne vrednosti denarja in obrestnoobrestnega plemenitenja.

Varčujte za svojega otroka!

S privarčevanimi sredstvi lahko otroku plačate šolanje ali mu olajšate pot do samostojnosti.

Več o varčevanju ALTA BABY >>

Pri varčevanju v ALTA BABY  vam bodo lahko pomagali tudi dedki in babice ter ostali sorodniki. Namesto, da bi otroku kupovali nepotrebna darila, na katerih se nato kaj hitro začne nabirati prah, bodo tudi oni varčevali za svojega vnuka, nečaka...

ALTA BABY je poseben varčevalni načrt, pri katerem varčujete za otroka do dopolnjenega 18. leta. Ob otrokovi polnoletnosti so mu prihranki na voljo in si tako olajša osamosvajanje, plačevanje najemnine ali šolnine.

Dodatna ugodnost pri varčevalnih načrtih ALTA BABY je 13. premija po uspešnem prvem letu varčevanja. Pri ALTI jo podarimo lastniku Varčevalnega načrta ob uspešnem enoletnem varčevanju. Premijo podarimo vsem, ki so sklenili Varčevalni načrt ALTA BABY za najmanj 5 let, višina 13. premije pa lahko doseže do 250 evrov.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.