FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Kako privarčevati za otrokov študij?

Čas branja: 1 min
15.04.2016  10:45
Z varčevanjem je podobno kot z odraščanjem naših otrok. Vsi starši dobro poznamo občutek, ko gledamo slike naših otrok in se sprašujemo, kam je šel čas in kdaj je naš mali čudež narave tako zrasel.
Kako privarčevati za otrokov študij?

Tako kot varčevanje za pokojnino, je tudi varčevanje za otroka dolgoročen projekt, obrestno obrestni izračun pa z leti pokaže vso svojo moč.

Preprosti izračun pokaže, da pri varčevanju za naše otroke iz majhnega resnično zraste veliko. Le dovolj časa mora preteči.

Če bi ob rojstvu našega malega čudeža narave vsak mesec v varčevalni načrt ALTA BABY vložili 50 evrov, bi se do otrokovega dopolnjenega 19. leta (ob upoštevanju povprečnega 7-odstotnega letnega donosa), ko nastopi čas za odhod na fakulteto, nabralo zavidljivih 23.100 evrov. To bi zadoščalo za skoraj 460 evrov mesečne štipendije skozi vseh pet let študija. S tem zneskom bi naš študent lahko pokril strošek najemnine, prehrane in prevoza, morda pa bi mu kak evro še celo ostal.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Po vsej verjetnosti v Sloveniji ni ravno veliko staršev, ki bi imeli že danes pripravljenih 20 tisočakov za otrokov študij. Otroci so naše največje bogastvo, vendar je njihovo odraščanje za starše tudi eden izmed največjih finančnih zalogajev. Najbrž ni starša, ki se ne bi vprašal, kako bi svojim otrokom omogočil čim boljšo prihodnost. Vpisnine na fakultete so že danes zelo visoke in za številne nedostopne. Za marsikaterega študenta je danes težko dostopen že študij izven domačega kraja, kaj šele tisti v tujini.

cambridge.1460707781.jpg.n.960px.jpg
Prav študij v tujini je ob trenutnih razmerah v Sloveniji še posebej aktualen, to pa stroške študija le še poveča.

Da ne bo šolanje vašim otrokom postalo nedosegljivo, vzemite torej stvari v svoje roke že danes in jim olajšajte pot do uresničitve dolgoročnih ciljev.

Pri varčevanju v ALTA BABY pa nam lahko pomagajo tudi dedki in babice ter ostali sorodniki.

Namesto, da otrokom kupujejo nepotrebna darila, na katerih se nato kaj hitro začne nabirati prah, lahko tudi oni varčujejo za svojega vnuka, nečaka...

Dovolj je že, da jim sporočite številko varčevalnega načrta ALTA BABY, na katerega lahko nato tudi oni vplačujejo po svojih zmožnostih oziroma željah. Lahko vplačujejo enkratne zneske, lahko pa tudi z rednimi mesečnimi obroki. Prav to smo imeli vseskozi v mislih, ko smo oblikovali ALTA BABY. Zato nimamo določenega minimalnega zneska, saj lahko tako tudi stari starši v varčevalni načrt svojega vnučka vplačujejo po svojih zmožnostih. Za prihodnost svojih vnučkov lahko torej bodisi namenijo nekaj evrov ali pa nekaj deset evrov na mesec.

Z malo sreče pa bo lahko začetek še lažji. Sodelujte v nagradni igri ALTA BABY in Mali Čudež Narave ter se potegujte za imenitne nagrade, ki vam bodo še dolgo ostale v spominu.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.