FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Upravljanje skladov iz domačega fotelja

Čas branja: 2 min
11.01.2016  22:35
Upravljanje skladov iz domačega fotelja
Le kdo si ne želi, da bi svoje premoženje lahko upravljal kar najbolj preprosto, iz domačega fotelja.

V vsakdanji naglici običajno z najpomembnejšimi stvarmi odlašamo tako dolgo, da nam zanje zmanjka časa. Finance so ena izmed njih in zaslužijo si posebno pozornost, ker ni vseeno, kaj se dogaja z našim težko prisluženim denarjem. Vsakdo si želi, ne le da bi nekaj privarčeval za svoje želje in potrebe, ampak da bi svoj privarčevan denar tudi karseda najbolje oplemenitil.

Glede na izkušnje preteklih let je danes še kako pomembno, da lahko svoje premoženje spremljamo, upravljamo in nadzorujemo v vsakem trenutku in se tako zavarujemo pred morebitnimi neželenimi finančnimi nihanji. Sodobna komunikacijska orodja nam danes nudijo različne možnosti za prejemanje informacij in ustrezno aktivno delovanje na finančnih trgih.

Vzajemni skladi so z vidika možnosti doseganja višjih donosov še posebej privlačna naložba. Zanimivi so tudi zato, ker so, v nasprotju z vezanim depozitom, to naša likvidna sredstva, s katerimi prosto razpolagamo in si jih lahko izplačamo iz skladov kadarkoli želimo.

Čas je denar in prav čas je pogosto najpomembnejši dejavnik pri upravljanju sredstev. Včasih želimo svoja finančna sredstva urejati ravno tedaj, ko so poslovalnice zaprte. Spretni upravljalci svojega premoženja se dobro zavedajo, da je včasih treba finančne transakcije izvesti hitro, ob pravem času in zato cenijo možnost, da lahko kadarkoli in kjerkoli izvedejo vplačilo v sklade ali izplačilo oz. prenos v druge sklade.

ALTA Skladi so imeli vse to v mislih pri pripravi nove, sodobne spletne aplikacije eSkladi, ki omogoča vlagateljem v sklade, da lahko kadarkoli in kjerkoli dostopajo do svojih naložb v skladih. Vlagatelji si lahko ogledajo stanje na svojem računu, podatke o posameznih skladih in transakcijah skozi določena obdobja, tečajnico gibanja vrednosti enote premoženja (VEP) ALTA skladov ter druge aktualne informacije.

Spletna aplikacija eSkladi pa ni zgolj center, kjer vlagatelji lahko pregledujejo svoj portfelj, temveč hkrati na zelo enostaven način omogoča tudi vplačevanje v sklade, saj vlagatelj preprosto in varno izvede nakazilo le z nekaj kliki preko eRačuna.

Glede na dejstvo, da gre za novost v ponudbi Alta skladov, velja še posebej opozoriti tudi na aktualno akcijsko ponudbo za vse, ki v tem mesecu vstopajo v eSklade. Uporabnikom je namreč januarja na voljo možnost vplačila brez vstopnih stroškov, februarja pa bomo prvih 100 vplačnikov nagradili tudi s knjigo Vzajemni skladi za vsakogar. Vsi uporabniki eSkladov, ne glede na to ali bodo izvedli vplačilo, bodo tudi avtomatično vključeni v nagradno žrebanje za 3 tablične računalnike.

Delovanje spletne aplikacije je podrobno prikazano tudi v demo predstavitvi, ki je na voljo na novi spletni strani eSkladi.alta.si.

Začetek novega leta je pravi čas, da storimo nekaj zase in za svojo prihodnost. Zdaj je zagotovo pravi čas, da vstopite v ALTA eSklade in že takoj prihranite, predvsem pa oplemenitite svojo naložbo ter tako poskrbite, da bodo vaši načrti za prihodnost postali bolj oprijemljivi in realni.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.