FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Kako vlagati 50 evrov na mesec

Čas branja: 1 min
17.12.2015  22:40
Eno skrb manj bi imelo precej ljudi, če bi za varčevanje in plemenitenje svojega premoženja namenilo zgolj 50 evrov na mesec, a tega ne počnejo
Kako vlagati 50 evrov na mesec
"Zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača" je starodavna modrost, ki bi ji danes preprosto rekli varčevanje - za nepričakovane nakupe, prihodnost vaših otrok ali višjo pokojnino.

Nekaj deset evrov mesečno je sicer znesek, ki bi ga lahko za varčevanje in plemenitenje svojega premoženja namenilo precej ljudi, vendar pa tega ne počnejo. Nekateri se ne želijo odreči trenutni porabi, drugi pa se varčevanja ne znajo pravilno lotiti.

Najprej si je treba postaviti cilje in časovni okvir, v katerem jih želite doseči, nato izberete konkretne finančne produkte (sklade, delnice ...), s katerimi boste lahko uresničili načrtovano.

Ljudje danes sicer varčujejo za različne cilje, vendar pri tem še kako cenijo prijaznost, dostopnost, nizko stopnjo tveganja in še kakšno ugodnost. Ob omembi besede "varčevanje" ponavadi najprej pomislijo na najbolj klasično obliko - bančni depozit. Trenutne obrestne mere za depozite pa so izredno nizke, zato je prihranke pametno vložiti v bolj donosno obliko varčevanja.

Varčevalni načrt je ena izmed njih, saj lahko prinese občutno višje donose kot depozit, hkrati pa ga lahko zaprete brez dodatnih stroškov. Varčevalni načrt je sicer varen in donosen, fleksibilen in likviden ter velja za preprost in transparenten način varčevanja.

Varčevanje v skladih namreč poteka popolnoma v skladu z vašimi željami. Svoja sredstva lahko vložite naenkrat ali jih vlagate mesečno, lahko so vedno enaka ali pa jih s časom spremenite. S svojim denarjem tudi lahko počnete, karkoli želite. Brezplačno lahko prehajate med podskladi in tako optimizirate donosnost svoje naložbe.

Varčevanje v Alta vzajemnih skladih, za razliko od depozitov, življenjskih zavarovanj in drugih varčevalnih shem, tudi omogoča, da si svoj denar izplačate, kadarkoli želite.

Največji sovražnik varčevanja je tako zgolj odlašanje. Konkretni izračuni pokažejo, da se vam za vaše cilje v prihodnosti splača začeti varčevati že jutri. S tem boste imeli eno skrb manj, z eno nogo pa boste že krepko bliže cilju.

Akcija "Ena skrb manj" traja do konca leta, prvim stotim novim in obstoječim strankam pa Alta podari bon za 30 evrov, ob predpostavki da izvedejo enkratno vplačilo v Alta mešane ali delniške sklade v višini najmanj tisoč evrov ali sklenejo Alta varčevalni načrt z mesečnim obrokom najmanj 50 evrov in dobo petih let. Darilni bon je na voljo v digitalni obliki, vsaka stranka pa ga lahko koristi le enkrat za enkratno vplačilo in/ali varčevalni načrt.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.