FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

ALTA Skladi med nacionalnimi šampioni

Čas branja: 2 min
04.09.2015  14:05
Družba za upravljanje ALTA Skladi je postala nacionalni zmagovalec v tekmovanju za prestižno podjetniško nagrado The European Business Award 2015/16.
ALTA Skladi med nacionalnimi šampioni

Med skupno več kot 32.000 prijavljenimi podjetji je strokovna žirija v ožji izbor uvrstila le približno dva odstotka kandidatov oziroma vsako petdeseto podjetje. Laskavi naziv »Nacionalni šampion Slovenije« in uvrstitev v drugi krog tekmovanja je vsekakor priznanje za naše dosedanje delo ter obenem tudi dodaten izziv za prihodnost.

dvorak-tomaz4-sb-1500.1439976859.jpg.c.960px.jpg
»V ALTA Skladih že vseskozi skrbimo za razvoj in napredek, saj to od nas zahtevajo tudi naši vlagatelji, ki od svojih prihrankov pričakujejo največ. Nagrada Nacionalni šampion Slovenije pa je v največji meri zasluga motivirane in zavzete ekipe vseh zaposlenih, ki vsak dan vlagajo trud in stremijo k čim boljši storitvi za naše stranke,« je ob prejemu nagrade povedal izvršni direktor družbe ALTA Skladi Tomaž Dvořak.

Izpostavil je, da je ALTA Skladi v sorazmerno kratkem času od združitve prehodila dolgo pot. »Stalno smo iskali načine, kako našim strankam ponuditi boljšo storitev, kako optimizirati naše notranje delovne procese in obenem ohranjati tudi status družbeno odgovornega podjetja. Na ALTA Skladih smo tako prvi v Sloveniji ponudili prehode med posameznimi vzajemnimi skladi v enem dnevu, uvedli brezpapirno poslovanje z našimi strankami ter trgu ponudili napredne in učinkovite finančne produkte, kot sta vzajemna sklada ALTA HIGH YIELD BOND in ALTA ABS. Slednji s svojo fleksibilno politiko investiranja vlagateljem omogoča, da v času povišane negotovosti in nihajnosti na finančnih trgih sredstva hitro in učinkovito preusmerijo iz bolj tveganih delniških v bolj varne obvezniške naložbe in depozite,« je še povedal Dvořak.

alta-eba.1441366375.jpg.w.960px.jpg
Tekmovanje za nagrado The European Business Awards je odprto za podjetja iz vseh sektorjev in vseh velikosti, sodelovanje za podjetja pa je brezplačno.

Med ključnimi cilji tekmovanja je prepoznati in pritegniti pozornost k najboljšim evropskim podjetjem ter spodbuditi debato o tem, kaj lahko v prihodnosti pričakujemo od poslovnega okolja. Tekmovanje je bilo prvič organizirano leta 2007, letos pa so se nanj prijavila podjetja iz 33 držav, pri čemer bo nagrado prejelo le deset najboljših.

ALTA Skladi sodelujejo v kategoriji podjetij z do 25 milijoni evrov letnih prihodkov, kjer je zelo velika konkurenca. V lanskem letu so ALTA Skladi ustvarili 4,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje ter 0,55 milijona evrov čistega dobička. Vse od ustanovitve družba ALTA Skladi posluje donosno in je ena izmed finančno najbolj stabilnih zasebnih družb za upravljanje v državi. Uspešno je bilo tudi letošnje prvo polletje, ki smo ga zaključili z 2,6 milijona evri prihodkov oziroma 35 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju, medtem ko je poslovni izid iz rednega delovanja znašal 0,74 milijona evrov.

Družba za upravljanje ALTA Skladi upravlja z 20 različnimi vzajemnimi skladi, v katerih je približno 30.000 vlagateljev za nakup stanovanja, dodatek k pokojnini oziroma za uresničitev drugih življenjsko pomembnih ciljev doslej privarčevalo že skoraj 220 milijonov evrov.

Naši vzajemni skladi sodijo med najboljše v Sloveniji, kar potrjujejo tudi številne prejete nagrade. Med drugim smo prejeli več nagrad za najboljše sklade v zadnjih treh oziroma petih letih, prav tako pa smo tudi prejemnik naziva NAJ UPRAVLJAVEC LETA 2014.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.