FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Ali veste, kdaj sredstva umakniti iz posameznega sklada?

Čas branja: 1 min
13.08.2015  09:08
Spoznajte prednosti upravljanja med skladi
Ali veste, kdaj sredstva umakniti iz posameznega sklada?

Kam posameznik naloži svoje premoženje je prvenstveno odvisno od njegovega odnosa do tveganja, naložbenih ciljev in sposobnosti sprejemanja tveganja.

Na drugi strani pa je to odvisno tudi od trenutnih razmer na borzah. Enkrat je čas veliko bolj primeren za delniške sklade, spet drugič za obvezniške oziroma kombinacijo delniških in obvezniških.

Po odločitvi o investiranju v posamezni sklad se za marsikaterega vlagatelja zgodba preprosto konča in svoje naložbe niti ne spremljajo več. Začudenje ob veliko kasnejšem ponovnem pregledu naložbe, ki morda ne odraža pričakovanj, je zato lahko veliko.

uros-ozbolt-velika.1439368777.jpg.c.960px.jpg
Uroš Ožbolt, direktor sektorja upravljanja v družbi Alta Invest:

Naložba v posamezni vzajemni sklad zahteva budno oko in preudarne odločitve, kdaj in v kateri sklad vložiti sredstva. Storitev upravljanja med skladi pa posameznega investitorja razbremeni ravno tega bremena.

Odločanje, kdaj sredstva umakniti iz posameznega sklada, v kolikšni meri in kako sestaviti posameznikov portfelj skladov odpade na upravljalca.

Poiščite dodatne informacije o storitvi Upravljanje med skladi.

Prednosti upravljanja med skladi

1. Strokovnjaki aktivno prilagajajo razpršitev sredstev med podskladi glede na tržne razmere

V času konjunkture vas pravočasno vključijo v potencialno donosne priložnosti, v času recesije pa vaše premoženje umaknejo v bolj varne sklade. Ne glede na tržne razmere vam tako ni treba skrbeti za vaše prihranke.

2. Na voljo je širok in celovit nabor skladov

Glede na vaše naložbene cilje vam finančni strokovnjaki pomagajo pri optimalnem izboru med vsemi podskladi, združenimi v Krovni sklad ALTA. S podskladi tako pokrivajo ključne sektorje in regije, zato boste lahko udeleženi pri vseh zanimivih zgodbah.

3. Koristite lahko vse prednosti krovnega sklada

Krovni sklad je vzajemni sklad, sestavljen iz dveh ali več podskladov, ki imajo različne naložbene politike. Prehodi med skladi potekajo brez davčnih obremenitev ali ostalih stroškov, celotno paleto skladov pa tako lahko uživate kar najbolj ugodno. Kapitalski dobiček je namreč obdavčen šele ob izhodu iz krovnega sklada.

Po trenutni davčni zakonodaji posamezna menjava skladov (znotraj krovnega sklada op.p. ) ni obdavčena. Vse dokler si posameznik sredstev ne izplača iz krovnega sklada na svoj transakcijski račun, posamezniku ni potrebno plačati davka na kapitalski dobiček. Po dvajsetih letih pa davčne obveznosti sploh ni več.

Poiščite dodatne informacije o storitvi Upravljanje med skladi.

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.