FINANCEpro - Povezujemo oglaševalce s poslovno javnostjo. Kaj je to? ALTApro

Nova naložbena kultura

Majhne obresti iz bank odganjajo varčevalce

Čas branja: 1 min
30.06.2015  10:35
Za postopno uresničevanje velikih ciljev so na voljo še druge poti
Majhne obresti iz bank odganjajo varčevalce

Nakup stanovanja, sanjsko potovanje, šolanje otrok ali dopolnitev pokojnine? Ljudje danes varčujejo za velike cilje, a pri tem še kako cenijo prijaznost, dostopnost, nizko stopnjo tveganja in še kakšno ugodnost. Na delnice predvsem zaradi pomanjkanja znanja in tudi časa gledajo s strahospoštovanjem, v povsem drugačni luči pa se kažejo vzajemni skladi. Tam prihranki in premoženje niso prepuščeni naključju, hkrati pa varčevalci sveže priložnosti lahko lovijo tudi z davčno ugodnostjo.

Skladi so mesto, kjer premoženje upravljajo strokovnjaki

Vzajemni skladi so namenjeni varčevalcem z manjšimi zneski in predvsem tistim, ki zaradi pomanjkanja časa in ustreznega strokovnega znanja ne želijo in morejo sami vlagati v vrednostne papirje in trgovati na borzi, ampak odločitve raje prepustijo strokovnjakom.

-MG-6357.1435603438.jpg.n.960px.jpg
Upravljavci Alta skladov denar vlagateljev nalagajo v domače in tuje vrednostne papirje, obveznice in bančne depozite.

Razpršitev sredstev znižuje tveganje

Pričakovana stopnja tveganja je pri tem odvisna od naložbene politike vsakega sklada in je natančno določena v njegovem prospektu in pravilih. Sredstva v skladih so tako varna, naložena so v različne naložbe in prav razpršitev sredstev v različne vrednostne papirje zmanjšuje tveganje vlagatelja. Družbe za upravljanje so pod rednim nadzorom Agencije za trg vrednostnih papirjev, banke skrbnice vzajemnega sklada ter neodvisnih revizorjev.

Ugodna davčna obravnava za optimalen portfelj

Odlika vzajemnih skladov v boju z davkarijo so krovni skladi, ki so sestavljeni iz več podskladov, prehod med podskladi v okviru krovnega sklada pa je pri tem neobdavčen. Davek na kapitalski dobiček se tako plača ob končni prodaji enot premoženja podsklada, vlagatelj pa lahko vmes brez težav spreminja svojo naložbeno politiko in portfelj.

rast-ss.1431970431.jpg.w.960px.jpg
Naložena sredstva vlagatelj lahko brez omejitev in po potrebi prenese iz tveganih delniških podskladov v manj tvegane obvezniške in denarne podsklade ter tako vedno izbere optimalno možnost.

Krovni skladi s svojo fleksibilnostjo tako prinašajo določene prednosti predvsem v kriznih časih, vlagatelj pa si lahko portfelj povsem prilagodi dogajanju na borznih trgih.

Zakaj ravno Alta skladi?

PRO
Članki
Članki Zakaj v času rasti pretirano trošimo?

Medtem ko se potrošnja povečuje, pa je stopnja varčevanja v primerjavi z letom 2009 nižja kar za četrtino

PRO
Članki
Članki Imate na strani več kot povprečni Američan?

Tretjina prebivalcev ZDA nima privarčevanih sredstev, druga tretjina pa manj kot tisoč dolarjev. Največ jih za največjo finančno...

PRO
Članki
Članki Lovci na dividende, pozor!

Bi izbrali redne letne dividende velikega globalnega podjetja ali visoke dividende manjše prevzemne tarče? Na srečo vam ni treba...

PRO
Članki
Članki Kaj bo s trgi do konca leta?

Trenutni bikovski trend je res eden najdaljših v zgodovini. Kar pa še ne pomeni nujno, da je »skrajni čas«, da se konča.

PRO
Članki
Članki Zabavno varčevanje za starše in otroke

Naložba v znanje se vedno najbolje obrestuje. Toda kako naše najmlajše naučiti o denarju in varčevanju?

PRO
Članki
Članki Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Na kolesarskih dirkah cilja na svetovni vrh, pri varčevanju pa ničesar ne prepušča naključju.

PRO
Članki
Članki Slovenske delnice: kupi, drži, prodaj!

Rekordne dividende, napovedani prevzemi in rast poslovanja so zaznamovali prve mesece tega leta na vse bolj vročem domačem trgu

PRO
Članki
Članki Zdravstvena revolucija je lahko tudi priložnost za vlagatelje

Nova zdravila in revolucijo, ki poteka v zdravstvu, lahko na povsem enostaven način izkoristite tudi v svoj prid.