Kdo so gospodarski prvaki? Lestvice in nagrade na enem mestu

Čas branja: 1 min
24.01.2019  22:00  Dopolnjeno: 25.01.2019 00:01
Prenesite si posebno izdajo Managerja, v kateri smo zbrali lestvice, ki smo jih lani sestavili v Financah, Managerju in reviji Moje finance. Osvežili ali na novo naredili smo tudi nekaj zgodb o prvakih s teh lestvic in o nagrajencih, ki so nas navdušili.
Kdo so gospodarski prvaki? Lestvice in nagrade na enem mestu
Foto: Sundaemorning

Nekaj smo jih morali tudi izpustiti, predvsem iz Mojih financ, kjer so lestvice tako rekoč na dnevnem redu, saj revija v pomoč svojim bralcem sproti spremlja, kaj se dogaja na trgu finančnih storitev, na katerem so spremembe lahko precej pogoste.

Pogled nazaj in svojevrstna kronologija najbližje zgodovine

Seveda je tudi ta zbirka lestvic in zmagovalnih zgodb, večinoma poslovnih, predvsem pogled nazaj, temeljijo namreč večinoma na podatkih iz leta 2017. So odsev takratnih razmer, ki se v nekaterih dejavnostih nadaljujejo, v nekaterih pa tudi ne (denimo v informacijsko-tehnološki panogi, ki jo je takrat močno zaznamovala kriptovročica). Zbirka je torej nekakšna kronologija najbližje zgodovine, lahko pa je, kljub nihanju poslovnih uspehov marsikaterih podjetij, tudi vir koristnih podatkov. In za tiste, ki so se znašli na vrhovih, ovekovečen trenutek zmagoslavja.

Zgodbe, na katere opozarjamo:

Toda lestvice niso le tekmovanje in tudi ne gola zbirka podatkov. So zakladnica zgodb, ki bi lahko drugače ostale skrite očem. Vsakokrat, ko jih pripravljamo, najdemo na njih presenečenja, odlična podjetja z veliko znanja in zanimivimi idejami, o katerih nismo vedeli še ničesar – nekatera na vrhu, nekatera tudi še pri dnu, a z jasnimi znamenji, da se bodo kmalu vzpela v višave. S temi presenečenji smo nagrajeni za prečesavanje gora podatkov in analiziranje, pri katerem se srečamo tudi z nemalo dilemami. Upamo, da bodo v navdih tudi vam.