Domači SportyFi v manj kot 24 urah zbral 1,5 milijona dolarjev

Čas branja: 1 min
27.11.2017  08:36
Ekipa, ki razvija platform za povezovanje mladih športnikov ter potencialnih sponzorjev in investitorjev, je že prvi dan prodaje kriptožetonov zbrala sredstva v višini osnovnega cilja: 1,5 milijona dolarjev
Domači SportyFi v manj kot 24 urah zbral 1,5 milijona dolarjev

Oglasno sporočilo

SportyFi, decentraliziran športni investicijski ekosistem, želi odstraniti ovire, ki nadarjenim športnikom onemogočajo razvoj nadaljnje kariere, obenem pa hoče 1,3 milijarde dolarjev veliko športno industrijo odpreti malim investitorjem. Z revolucionarnim modelom financiranja bo SportyFi odprl novo poglavje v športni industriji in demokratiziral investicije v športu. Sama platforma se že testira, povsem zaživela pa bo v prvi polovici leta 2018.

Več kot 300 posameznikov prispevalo 1,5 milijona ameriških dolarjev

V javni prodaji kriptožetonov, ki poteka od 21. novembra, je SportyFi že po 22 urah dosegel osnovni cilj: zbrati 1,5 milijona ameriških dolarjev. Sredstva je do tega trenutka prispevalo več kot 300 posameznikov, zbiranje pa poteka naprej – do 8. decembra želijo pri SportyFi zbrati do 16 milijonov dolarjev.

Med podporniki tudi legendarna Roberto Carlos in Noriaki Kasai

Ekipa med svoje svetovalce in ambasadorje šteje zavidljivo število imen s področja športa. Med drugimi so med podporniki projekta nogometni legendi Roberto Carlos (na sliki zgoraj z Marko Filejem, enim od ustanoviteljev SportyFi) in Savo Milošević, Primož Brezec, Peter Prevc, Noriaki Kasai in mnogi drugi. Projekt SportyFi in razvoj platforme je s svojim strokovnim znanjem podprla tudi Košarkarska zveza Slovenije, strokovno podporo projektu pa nudi tudi Charlie Shrem, eden od pionirjev Bitcoina in soustanovitelj krovne organizacije ki bdi nad razvojem te kriptovalute, Bitcoin Foundation.

Več o projektu je na voljo na spletni strani SportyFi, kjer je tudi možnost investicije v projekt, pogovor z ekipo in podporniki pa poteka tudi v sporočilnem omrežju Telegram.